Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az időseket köszöntötték a Vörösmarty úti otthonházban

Babos Petra | 2023.10.04.

Az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepséget Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye ma délután a Vörösmarty úti otthonházban. A Vörösmarty Otthonház falain belül 1992 óta ünnepelnek, amikor az első emeltszintű ellátást biztosító Otthonházat átadták. Az idősek világnapja alkalmából rendeznek minden évben egy kiemelt közös programot, hogy kifejezzék hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után az intézmény falain belül töltik idős éveiket.


Bálint Henrietta részlegvezető köszöntője után a Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szólt a szép számban megjelentekhez. Kiemelte, náluk nem csak ez az egy nap szól az idősekről, nemcsak ezen a napon kapnak megkülönböztető figyelmet, hanem az év minden napján, hiszen erről szól az ő munkájuk, a hivatásuk.


– A koruk előrehaladtával sok minden megkopott, lelassult. Már másként gondolkodnak az életről, a sorsról és a végzetről. Legnagyobb nyereségük a bölcsesség. És gyermekeik legnagyobb örömére a hallgatás képessége is. Így visszatekintve, számba véve a sikereket, a kudarcokat, még is azt mondhatják: az élet hatalmas ajándék. Az öregedés nem az élet vége, hanem az élet koronája. Amilyen hosszú az út, annyi szépet rejt a múlt. Bár a fiatal szem mindent élesebben lát, az idős szem viszont mélyebbre tekint.  Életük minden szakaszának meg voltak, vannak és meg is lesznek a maga kihívásai, lehetőségei, szépségei.  Idős korban az emlékeknek olyan értékük van, mint a fiatalkori álmoknak. A hosszú élet Isten ajándéka. Nem nyújt második lehetőséget, azaz megismételhetetlen. A fiatalság az életben a főfogás, az öregség a desszert. Az élet szép! Ha nem vigyázunk rá, elszalad mellettünk- mondta Szalainé Tihanyi Andrea. 

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében jó egészséget kívánt minden idősnek, valamint azt, hogy még hosszú évekig boldogságban, jó hangulatban töltsék el a mindennapjaikat az otthonházban és a szeretteik körében. 


-Mi, fiatalabbak köszönettel tartozunk a bennünket felnevelő szüleinknek, nagyszüleinknek, hiszen ezt az országot ők építették fel a háború után. Ők voltak azok, akik összefogtak egymással azért, hogy haladjunk előre a sok-sok nehézség után. 


Dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte az időskorúakat. Azt kívánta, hogy legyen nagyon erős a hitük önmagukban, legyenek biztosak abban, hogy ami mögöttük van, az értékes és teljes. Legyen annyi aktivitásuk, amit irigyelnek mások. S ha ezt át tudják élni, akkor úgy tekintenek rájuk, hogy milyen fiatalok, milyen fiatalosan, milyen jól néznek ki.  


Ezt követően Szalainé Tihanyi Andrea, Kissné Marton Bernadett vezető ápoló, dr. Kovács Zoltán és dr. Áldozó Tamás az otthonház két legidősebb lakóját köszöntötte. A 99 éves Kapossy Alajosné Margit nénit, aki november 21-én tölti be a 100 életévét és Szabó Mihályné Teri nénit, aki pedig október 7-én lesz 94 éves. A rendezvényen jelen volt még a Teveli Otthonház legidősebb lakója is, Lampért Karolina néni, aki pár napja töltötte be a 99 életévét. 


A meghitt rendezvényen az otthonház két lakójának előadását hallhatták a megjelentek. Polgár Judit Aranyosi Ervin: Gyerek voltam, gyerek leszek című versét szavalta el, Lábos Ferenc pedig szájharmonikázott. A köszöntők után Kossuth Gergő előadóművész zenés összeállítása zárta az idősek világnapja alkalmából rendezett programot.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: