Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Beruházások a biztonságosabb közlekedésért – három útszakasz újul meg

Huszár Hajnal | 2023.10.12.

Elkészült a 83-as számú főút pápai elkerülő 1500 méteres szakaszának felújítása – jelentette be tegnap dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a helyszínen. Mint mondta, a cél az volt, hogy a hamarosan megnyíló 2 x 2 sávos új 83-asról ne egy rossz minőségű útra térjenek át a közlekedők.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének beruházásában zajló munkálatokra az Építési- és Közlekedési Minisztérium biztosított forrást. A felújítás október 2-án kezdődött és alig több mint 10 nap elteltével el is készült. Sindler Pétertől, a mérnökség vezetőjétől megtudtuk, a munkák a tervezett ütemben haladtak, a két vasúti felüljáró közötti szakaszon előbb a marást, majd az aszfaltozást végezték el, a befejező munkák során pedig felfestették az útburkolati jeleket és szintre emelték a padkákat.
-A finisheres aszfaltozás során egy illetve két rétegben 2100 tonna aszfaltot építettünk be – közölte. Hozzátette, a közlekedés legrugalmasabb fenntartása érdekében a munkálatok idején kézi forgalomirányítással szabályozták a járművek áthaladását a munkaterületen, így csak rövid idejű várakozásra kényszerültek az autósok.


Unger Tamás alpolgármester elismeréssel szólt a megvalósított felújításról és azt hangsúlyozta, a város számára nagyon fontos ez az elkerülő, hiszen jelentős átmenő forgalomtól mentesíti a pápaiakat, ugyanakkor fontos útkapcsolatot jelent a Veszprém, Balaton irányába haladók, illetve a Győr, M1 autópálya felé közlekedők számára. Megemlítette, a közelmúltban megkezdődött a keleti elkerülőút egy szakaszának előkészítése is, ami szintén nagyon fontos a város számára.

-Az elkerülőút felújítása mellett a minisztériumtól kapott forrásból még két útszakasz válik jobb minőségűvé – emelte ki dr. Kovács Zoltán. A Béb településnél korábban elvégzett útfelújításból elmaradt közel 800 méter hosszú útburkolatot is sikerült megújítani – ez a munka már elkészült -, és folytatódik a Sárvári út megújítása is. Itt korábban a pápadereskei leágazóig kapott új burkolatot az útpálya, most onnantól egészen Nyárád határáig aszfaltozzák újra az utat.
-Az 1700 méteres szakaszon a marási munkákat már elvégeztük és megkezdődött az aszfaltozás is. Emiatt most ott 40 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, a burkolatépítés félpályás lezárás mellett zajlik, a forgalmat kézi irányítással segítjük – tudtuk meg Sindler Pétertől.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: