Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
GASZTRONÓMIA

Csak tiszta forrásból

Szél Móni | 2023.10.27.

Újra megrendezik a Magyarország Étele versenyt. 2023-ban a győztes a Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata volt, a Kiskunsági préselt malacarc ételével.

Zajlik a jelentkezés

Ami egészen december 15-ig tart. Jelentkezni, a recepteket beküldeni december 29-ig kell. A verseny már a hetedik lesz. A szervezők a jelentkezőket Kárpát-medencéből várják.

Az idei megmérettetést a "Csak tiszta forrásból" mottóval rendezik.

A megmérettetés arra hivatott, hogy a magyar hagyományokon alapuló ételeket megújítása. Szolnokon lesz a döntő,  április 27-én. A III. Magyar gasztronómia napja című rendezvény részeként zajlik majd a döntő.

A Szakma ifjú mestere és a Magyarország díszasztala

Decemberben elindul a nevezés erre a címre is. A felszolgálóknak menükártyát kell majd készíteniük, majd egy díszterítést. 

Az idei verseny Bartók Béla zeneszerző emlékét idézi majd, ezért is mottója, a "Csak tiszta forrásból"  mely a magyar zeneszerzőtől származik.

Kötelező alapanyag lesz: laskagomba, laktózmentes tej, minden olyan termék, ami a magyar vagy a helyi értéktárakban fellelhető. Az idei versenyhez igazodik az Alföld Porcelángyár által készített tányérok mintázata, amely a gasztronómia és a zene kapcsolatára hívja fel a figyelmet. A tányéron megjelenik a Szózat első két sora is.

(forrás: illusztráció, pixaba)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: