Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Emberségből ötös – Útra kelt a városi delegáció

Huszár Hajnal | 2023.10.09.

Ma kora reggel elindult Ukrajnába a városi delegáció, hogy A bizalom hídjai elnevezésű nemzetközi projekt keretében aláírják a Pápa és Lebedyn közötti partneri szerződést és folytassák a tavasszal Pápán megkezdett egyeztetéseket a segítségnyújtás lehetőségeiről. A küldöttséget dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Nagy Krisztina jegyző, Bakos László önkormányzati képviselő, Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója és Bordás Ferenc, a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője alkotja.


A Bizalom hídjai című programot az Európai Önkormányzatok és Régiók Tanácsa (CEMR) indította azzal a céllal, hogy közreműködést vállaljon a háború sújtotta Ukrajna újjáépítésében. A tanács a projektben az Ukrajnai Városok Szövetségével működik együtt és 10 európai ország 3-3 városa épít kapcsolatot 30 háborús károkat szenvedett ukrajnai településsel. Városunk partnere a Sumi régióban található Lebedyn település. Ukrajna hat kiemelt régiójából ez volt az első, melyet megszállás alá vontak az orosz csapatok a háború kitörésekor, de később az ukrajnai ellentámadás során felszabadult a térség.
-A projekt célja az, hogy európai uniós források felhasználásával, az eu-s források felhasználásában szerzett tapasztalatainkkal és egyéb szakmai tapasztalatainkkal segítsük az ukrán újjáépítést – emlékeztetett indulás előtt dr. Áldozó Tamás. 
-Személyes utazásunk kifejezése annak, hogy szolidaritást vállalunk a megtámadott ukrán közösségekkel. De kifejezése annak is, hogy mi, az önkormányzati szövetségünk és Magyarország abban érdekelt, hogy egy prosperáló, demokratikus Ukrajna legyen a szomszédunk – hangsúlyozta a városvezető. 

Pápa és Lebedyn között körülbelül 1600 kilométer a távolság. A küldöttség először kárpátaljai Viskre utazik kisbusszal, ahol csatlakozik a csapathoz testvérvárosunk alpolgármestere. Ő lesz a mieink segítségére a kommunikációban. Viskről Munkácsig autóval utaznak, onnan pedig vonattal mennek tovább Kijevig, ahol a lebedyniek várják őket. Az utolsó 150 kilométeres szakaszt újra autóval teszik meg vendéglátóik társaságában. A pápai delegáció a tervek szerint két éjszakát tölt az ukrajnai településen.
Információink szerint a küldöttség már átlépte a magyar-román határt és Visk felé tartanak.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.12.09.

  Események ezen a napon a következő évekből: 1999, 2002, 2004, 2008, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: