Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Felügyelői konferencia

Haraszti Gábor | 2023.11.19.

A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye a pápai Evangélikus Látogatóközpontban tartotta egyházmegyei felügyelői konferenciáját. A találkozó programjában előadások, beszélgetések szerepeltek, de a résztvevőket a jövő évi tisztújításról is tájékoztatták.

A kezdő áhítatot Polgárdi Sándor esperes tartotta a Bibliolvasó útmutató aznapi igéje alapján. Az összejövetelen Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő és Polgárdi Sándor köszöntötte a meghívottakat, majd Mátrai Zoltán, Sümeghy Péter valamint Mészáros Tamás egyházmegyei felügyelők osztották meg gondolataikat a jelenlévőkkel, Németh Szabolcs mencshelyi lelkész pedig arról beszélt, hogy egy német, holland területről hogyan szereztek be egy orgonát. Polgárdi Sándortól megtudtuk, négyévente rendezik meg a konferenciát, melyet az egyházmegyében szolgáló felügyelőknek tartanak.

– A mostani találkozó apropóját az is adja, hogy gyülekezeteinkben 2024. március végig ciklusváltás következik be, hiszen az evangélikus egyház 2005-ben megfogalmazott irányelvei alapján a különböző egyházkormányzási szinteken a hatéves ciklusok lejárnak, választásokat kell tartani – tájékoztatott Polgárdi Sándor esperes, akitől megtudtuk, a pápai evangélikus egyházközség templomának felújítására korábban a magyar kormány, a Bajor Evangélikus Egyház valamint a német Gustav Adolf Werk (GAW) segítségével 104 millió 500 ezer forint gyűlt össze, ám bizonyos szakaszok tervezési dokumentációjának elkészítéséhez 11,5 millió forint hiányzik, ezek nélkül az iratok nélkül viszont a Pápai Evangélikus Egyházközség nem tudja átadni a munkaterületet a vállalkozónak, így a munkálatok csak később kezdődhetnek el.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: