Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Folytatódik az energetikai korszerűsítés a JMK-ban

Huszár Hajnal | 2023.11.15.

Az idei évben a fejlesztések között az energetikai beruházások prioritást élveznek – közölte még szeptemberben, a költségvetés módosításakor dr. Áldozó Tamás polgármester. Azóta több ilyen projektet is előkészített a városfejlesztési osztály több mint 120 millió forint értékben és az első megvalósítása meg is kezdődött.


Ez a beruházás a színházépületet érinti, ahol 2020-ban európai uniós forrásból szigetelték a homlokzatokat és a födémet, valamint kicserélték a nyílászárókat. Az idei évben a működési költségek csökkentése érdekében napelemrendszert telepítettek a JMK lapostetejére, most pedig hűtő-fűtő klímákat szerelnek fel az emeleti helyiségekbe, vagyis a most zajló munka az energetikai korszerűsítés harmadik eleme.

Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, a beruházás 13 millió forintba kerül,  ez a berendezések felszerelésén túl a kiegészítő villanyszerelési feladatokat és az egyéb szükséges kiegészítő munkákat is tartalmazza.
Összesen 13 hűtő-fűtő klímát szerelnek fel az emeleti helyiségekbe, így az irodákban és az előadóteremben is egyedileg szabályozhatják a hőmérsékletet. A berendezésekre elsősorban a nyári hőség tompítása miatt van szükség, hiszen a nyugati oldali nagy ablakfelületek erősen átforrósítják a helyiségeket, ugyanakkor ezek a klímák a hideg évszakban fűtésre is használhatók, amivel a gázfogyasztás csökkenthető az épületben.

Az előzetes számítások szerint a nyáron telepített napelempark az irodai gépek és a világítás mellett ezeknek az eszközöknek az áramszükségletét is tudja biztosítani, a megtermelt elektromos áramból így tud a legtöbbet felhasználni az épület. Mindez nagyon jelentős megtakarítást eredményez – hangsúlyozta Rádi Róbert, hozzátéve, pontos számokat ezzel kapcsolatban az első tapasztalati év mutat majd. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: