Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hamarosan értékelik a pályázatokat

Huszár Hajnal | 2023.10.21.

Háromféle támogatási formát tartalmaz az önkormányzat Tanulmányi Támogatási Rendszere (TTR), ebből kettőnek október 15-én járt le a beadási határideje. A TTR célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára a felsőoktatásban való részvételt. 

A Városházától kapott információk szerint az idei tanévre kiírt lakhatási támogatásra 13 pályázat érkezett be a jegyzőhöz, utazási támogatási kérelmet pedig 12 fiatal nyújtott be. A pályázatok tartalmi és formai ellenőrzése után, környezettanulmányi vizsgálat következik, ezután dönt a Humánerőforrás Bizottság a benyújtott kérelmek elbírálásáról. 

A pályázatok értékelése a TTR-ben rögzített szempontrendszer szerinti pontozással zajlik. A lakhatási támogatás a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató hallgatók kollégiumi elhelyezéséhez, egyéb lakhatási feltételeinek megteremtéséhez nyújt támogatást, összege maximum havi 20 ezer forint lehet, de nem haladhatja meg a fizetendő kollégiumi díj, albérleti díj összegét.
Az utazási támogatás havonta 1 alkalommal közúti, vasúti helyközi tömegközlekedési eszközzel, a tanulói jogviszonnyal érintett település és Pápa városa között történő oda-vissza utazás igazolt költségének megtérítését jelenti a benyújtott jegyek, bérletek alapján.
Az idei támogatásokról a Humánerőforrás Bizottság október 31-ig hoz döntést.

A TTR harmadik eleme, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer még nyitott, arra november 3-ig várják a pályázatokat a felsőoktatásban tanuló fiatalok részéről. Ez a pályázat az idei tanév második félévére és a 2024/25-ös tanév első félévére nyújthat támogatást.
A pályázati feltételeket és a benyújtandó dokumentumok listáját a város honlapján az ifjúsági pályázatok menüpontban találhatják meg az érdeklődők.
 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.12.01.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: