Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hidrot kaszás traktor, távirányítós fűnyíró, ágdaráló – új eszközök a Pápai Vízműnél

Huszár Hajnal | 2023.11.16.

Három új eszközt biztosított az önkormányzat a Pápai Vízmű Zrt. számára a nyílt csapadékvíz-elvezetők karbantartásához. Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület nyár elején döntött úgy, hogy a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. helyett a Pápai Vízmű Zrt-t bízza meg a csapadékvíz-elvezető rendszer üzemeltetésével és ehhez számukra is biztosítja a szükséges forrást, éppúgy, mint tette a VFT esetében.


-A városüzemeltetési feladatok átszervezésének ez volt az első lépése. Be kellett látnunk, hogy a korábbi gyakorlat fenntarthatatlan és vállalhatatlan. A Pápai Vízműben látjuk a szakmai tudást, elkötelezettséget és garanciát arra, hogy jó minőségben elvégezzék ezt a munkát. Ehhez kétféle forrás kellett, egyrészt a feladatellátáshoz szükséges működést kellett finanszírozni, másrészt a legszükségesebb eszközök beszerzésére kellett forrást biztosítani – közölte dr. Áldozó Tamás polgármester, hangsúlyozva, ezeket a forrásokat a VFT számára is biztosították.

A három új eszköz most érkezett meg a vízműhöz: az új ágdarálót és az új távirányítós fűnyírót helyi vállalkozástól vásárolta a város, a hidrot kaszás traktort használtan vették. Mindhárom munkagép elengedhetetlen a nagy szelvényű, nyílt csapadékvíz-elvezetők karbantartásához – magyarázta Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

-A hidrot kaszás traktor a nagy átmérőjű vízelvezető árkokat tudja nyírni. A nagy teljesítményű távirányítós fűnyíró akár másfél méter magas növényzetet is képes levágni és 55 fokos dőlésszögben is biztonságosan dolgozik. Ez az eszköz azokon a helyeken szükséges, ahol a telekhatárok benyúlnak az árokig és emiatt a nagy gépek nem tudnak közlekedni. Az ágdaráló szintén egy nagy teljesítményű berendezés, 16 centiméter átmérőjű fák, ágak is ledarálhatók vele és komposztba felhasználható darálékot készít. Ráadásul utánfutóként bárhová könnyen eljuttatható – ismertette a berendezéseket a vezérigazgató. Az új eszközök hamarosan munkába is állnak, előtte azonban kézi erővel kell eltávolítani a fás szárú, árkokba nőtt növényzetet. Ez a munka már zajlik, így amint lesz megfelelő terület, szolgálatba lépnek az új gépek.

A városhoz közel 10 kilométernyi nagy szelvényű nyílt csapadékvíz-elvezető árok tartozik, az új eszközök nagyon jelentős kézi munkát váltanak ki, ezért rendkívül hatékonyak – hangsúlyozta Vörös Dániel.

A beruházás közel 45 millió forintba került – tudtuk meg dr. Áldozó Tamástól.
-Ez nagyon jelentős költség az idei évben, annál is inkább, mert ez az év nem a beszerzésekről szól. Mégis van olyan, amit valamennyiünk érdekében meg kell lépni és ez ezek közé tartozik – fogalmazott a városvezető.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: