Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kalandpark a Közgázban

Babos Petra | 2023.10.26.

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium az idei évben is megszervezte a Kalandpark a Közgázban elnevezésű játékos versenyét. A takarékossági világnaphoz kötődő programon idén öt, 4-4 fős Pápa és környékbeli csapat képviseltette magát. 


Marton-Szabó Fanni angol-német nyelvoktató elmondta, a versennyel az volt a céljuk, hogy a diákok bepillantást nyerjenek az intézményben oktatott szakmákba, megismerjék a Közgázt és persze a spórolásra ösztönözzék őket.
A csapatok mindegyike 500 „Közgáz pénz” birtokosaként indult el a saját tanösvényén, hogy teljesítse a feladatokat, egy-egy állomáson a saját pénzüket kockáztatva játszhattak. A tanösvény öt megállóból állt, melyek helyszíneinek fellelésében egy térkép nyújtott segítséget. Az állomásokon különböző játékos, logisztikai, közgazdasági és nyelvi feladatok vártak a tanulókra. Volt például rendrakás a szólások között, útvonal költségeinek kiszámítása, pénznemek felismerése, pénzügyi rejtvény, de volt szabadulószoba is. 


A zsűriben az iskola oktatói, Bancsó Lajos Zoltánné, Rózsahegyi Zsolt Tamásné, Rasek Anita, Marton-Szabó Fanni, Korbel Péter és Magasy Gyula foglaltak helyet, a zsűri elnöke Présinger Zoltán szakmai munkaközösség-vezető volt. 
A „spórolás mesterei” címet idén a Weöres-iskola Beosztunk csapata nyerte le. A második helyezett szintén a Weöres-iskola Megtakarítunk nevű csapata lett. A harmadik helyen a Tarczy Lajos Általános Iskola Pénzmosók csapata végzett.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.12.10.

  Események ezen a napon a következő évekből: 1999, 2002, 2004, 2018

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: