Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Lélekkel, lelkesen

Horváth Andrea | 2023.11.19.

A Con Spirito Quartet pápai zenetanárokból alakult négytagú kamaraegyüttes. Először 2012-ben a Városháza avatón játszottak együtt, Schwetzingen és Pápa 20 éves testvérvárosi jubileumi ünnepi képviselő-testületi ülésén. Azóta több rendezvényen és programon muzsikáltak Pápán és környékén, de Veszprémben is. A zenekar önálló, saját koncerttel még nem mutatkozott be a pápai közönség előtt, ezt most pótolták az Ótemplomban.

A megjelenteket Köntös László gyűjteményi igazgató köszöntötte, bemutatta a zenekart, melynek tagjai Nagy Tibor (hegedű), Nagy Tiborné Török Katalin (fuvola), Farkas Katalin (gordonka) és Illés Csaba (brácsa).

Illés Csaba is köszöntötte a zenekedvelőket, kiemelte: – Kvartettünk működését a zene szeretete, az együtt muzsikálás öröme hatja át, hisz a név a Con Spirito – melynek jelentése lélekkel, lelkesen – is ezt mutatja. Repertoárunkat a barokk, klasszikus, romantikus darabok mellett magyar szerzők műveivel, táncokkal, operettmelódiákkal, könnyűzenei átiratokkal és népszerű filmzenékkel is színesítjük.

A koncert során felhangzott többek között Mozart-, Rossini- és Bach-mű is.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Idén 10 éves a Halott Pénz

  Idén 10 éves a Halott Pénz, de jövőre 20 éves a Halott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: