Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Letartóztatásban a volt élettársát bántalmazó férfi

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.05.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 39 éves pápai férfinak a letartóztatását, akivel szemben személyi szabadság megsértésének bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának közleményében olvasható, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi szeptember 21-én este azzal fenyegette volt élettárását, hogy amennyiben nem vonja vissza korábbi felejelentését, nem láthatja a gyanúsítottal közös kiskorú gyermekét. A gyanúsított másnap reggel közölte a nővel, nem viszi haza őt addig, amíg nem vonja vissza a feljelentését, ezért a sértett azt még szeptember 22-én visszavonta.

Aznap este a nő elment a férfi házából, ezért a gyanúsított gépjárművel a sértett után ment, majd hangosan felszólította őt, hogy szálljon be az autóba. A sértett ezt nem tette meg, ezért a gyanúsított megragadta a nő haját, és berángatta a kocsiba. A gyanúsított ezt követően elvittea nőt egy földes útra, és a hajánál fogva kihúzta a gépjárműből, majd megfenyegette, ha nem mondja el, hogy van valakije, akkor megöli őt, ha kell, levágja a kezét, lábát, addig sanyargatja, amíg nem vallja be kapcsolatát.

A férfi ezt követően megragadta a sértett haját, a földre rántotta, majd egy vízzel teli árokhoz húzta, ahol a fejét a vízhez nyomva ismét azzal fenyegette meg, hogy ha nem vallja be, hogy van valakije, akkor vízbe fojtja. Ezt követően a sértettet visszarángatta a gépjárműhöz, majd abba akarata ellenére beültette, és felszólította, hogy dobja el a mobiltelefonját, ezért azt a nő a már mozgó autóból kidobta a készüléket.

A gyanúsított ezután Pápa-Borsosgyőr külterületére vitte volt élettársát, ahol a gépjárműben megütötte, majd ismét megragadta a haját, és annál fogva kirángatta a gépjárműből, és újra azzal fenyegette meg, hogy vallja be, hogy van valakije, különben megöli. Ököllel megütötte a sértett fejét, amitől ő a földre esett, majd két alkalommal megrúgta a földön fekvő nőt. Ekkor a gyanúsított a gépjárműből magához vett egy csavarkulcsot, majd megfenyegette a sértettet, hogy azzal fog megdögleni.

A fentiek miatt a nő elájult, testének egyik fele elzsibbadt, ezért a gyanúsított visszatette a őt a gépjárműbe, és a házhoz mentek. A gyanúsított azzal fenyegette meg a sértettet, hogy a nő édesanyjának is levágja a fejét, és a rendőrségre két fejet visz be.

A sértett másnap reggel el akart menni a házból, azonban ezt a gyanúsított nem engedte, két kézzel megszorította a nő nyakát, és annál fogva felemelte. Másnap a sértett kérte a gyanúsítottat, hogy engedje el a házból, végül a férfi szeptember 24-én engedte csak meg azt, hogy a sértett elmenjen.

A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a gyanúsított szándéka azonban – figyelemmel a bántalmazás módjára, intenzitására, a támadott testtájék anatómiai fontosságára – arra irányult, hogy a sértettnek súlyos sérülést okozzon.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Illusztráció: Ichigo121212 képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: