Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Modern tudás és ősi bölcsesség – a református intézmények tanévnyitója Pápán

Horváth Andrea | 2023.09.02.

A pápai újtemplom adott otthont a Kárpát-medencei és Országos Református Tanévnyitó ünnepségnek. Az alkalmon határon innen és túlról is képviselték az intézményeket diákokból és pedagógusokból álló küldöttségek. Az alkalom egyben hálaadó istentisztelet is volt, hisz elkészült a református gimnázium internátusa. Az istentiszteleten Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét.

Az intézményi zászlók és az egyházi elöljárók bevonulását követően Szakács Gergely lelkipásztor köszöntötte az ünneplő közösséget. Az Édenkert Pápai Református Óvoda szolgálatát követően Máté László a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője és Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is köszöntötte a megjelenteket.

Steinbach József örömét fejezte ki, hogy a Dunántúli Református Egyházkerület nagy családja körében indulhat az új tanév, s hálát adott, hogy elkészült a gimnázium új internátusa is.


 

Az istentiszteleten Balog Zoltán püspök igehirdetésében kitért arra is, hogy az oktatásban is a múlt eredményeit, kincseit megőrizve kell megfelelni a kor kihívásainak, össze kell kötni az modern tudást és az ősi bölcsességet. A pedagógusokat arra kérte ne feledjék, hogy a legfontosabb kincs a gyermek, így kell nevelni és tanítani őket, szem előtt tartva a magyarságukat is.


 

Az alkalmon átadták a Makkai- és Imre Sándor oktatási díjakat, Molnár Miklós hittanoktatási díjakat, majd Dr. Németh Tamás, a PRTA rektora mutatta be a pápai oktatási intézményeket. Mint mondta, a Pápai Református Kollégium nagyon egyszerű volt, alázattal és hittel őrizte a múlt értékeit és mert újat, maradandót teremteni a jövő számára.

 

Az istentiszteletről a jelenlevők átvonultak az internátus avatóünnepségére.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: