Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Nemzetközi kiállítással vár a Kortárs Ékszerhét

Csrefko Judit | 2023.09.17.

A pályázók művei mellett a zsűri alkotási is szerepelnek az idei kiállításon.

Szakmai programokkal és nemzetközi kiállítással várja az érdeklődőket idén is a Kortárs Ékszerhét, amelyet szeptember 22. és október 6. között rendeznek meg Budapesten. A program célja, hogy az ékszerművészeket beemelje a nemzetközi vérkeringésbe, miközben érdekes rendezvényekkel vigye közelebb az ékszerek világát a laikus közönséghez – áll szervezők közleményében.

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület támogatásával szervezett esemény központi eleme az a nemzetközi pályázati anyagból rendezett Re:Action címet viselő kiállítás, amelyre több mint 150 alkotás érkezett be a szervezőkhöz. Ezekből választotta ki a szakmai zsűri azt a 47 művet, amelyeket a Hybridart Space galériában állítanak ki a rendezvény ideje alatt. Az idei kiállításon a pályázók művei mellett a zsűri alkotási is szerepelnek.

Az Ékszerhét egyik kiemelt eseménye lesz Hamvai Kinga, az MNB Arts and Culture művészeti divízió vezetőjének kettős tárlatvezetése az MNB Ingatlanholding Kft. műgyűjteménye és a Kortárs Ékszerhét Budapest pályázatának anyagában, valamint Bence Bettina, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa is interaktív tárlatvezetést tart az ékszerek iránt érdeklődő közönségnek szeptember 27-én és október 4-én a HybridArt Space Galériában.

(Forrás: MTI, Fotó: Budapest Jewelry Week) 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: