Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápa mellett tartották fogva ismerősüket

Pintér-Papp Eszter | 2023.09.08.

Emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik egy Pápa melletti elhagyott ingatlanban bántalmazták alkalmi ismerősüket, szabadon bocsátását pedig a pénzének átadásától tették függővé. 

A Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében arról ad tájékoztatást, hogy a vádirat szerint a 46 éves elkövető 2021 decemberében, a győri vasútállomáson ismerte meg a hajléktalan sértettet, akitől megtudta, hogy 20.000 forint van nála. A két férfi másnap reggel vonattal Pápára utazott, ahol a város határában álló romos ingatlanba mentek és ott szeszes italt fogyasztottak. Az esti órákban megérkezett a házhoz a vádlott két ismerőse, egy 38 és egy 55 éves férfi, akikkel tovább folytatták az italozást, majd összeszólalkoztak.

A vita során mindhárom vádlott a sértettre támadt, és testszerte ütötték az ágyon felsőruházat nélkül ülő férfit, aki próbált védekezni és elmenni. Egy idő után a 46 éves elkövető elmondta a társainak, hogy a sértett készpénzt tart magánál, felszólították, hogy adja át a pénzt, miközben folytatták az ütlegelését.

A sértett a bántalmazás ellenére nem tett eleget a követelésnek, és kérlelte az elkövetőket, hogy engedjék elmenni. A vádlottak azonban közölték, hogy mindaddig nem távozhat, amíg nem adja oda a pénzét, és tovább ütötték, sőt egyikük még egy dugóhúzóval is megszurkálta, valamint egy fejsze tompa felével megütötte.

A bántalmazás hatására a férfi végül 6.000 forintot átadott, 800 forintot pedig elvettek tőle, de még ezt követően is bántották, majd a 46 éves férfi egy idő után közölte vele, hogy elmehet, 38 éves társuk pedig cipő és kabát nélkül kilökte a házból.

A férfi futva, a havas szántóföldön keresztül elmenekült, majd a város szélén álló egyik házban lakótól kért segítséget, melyet követően kórházba szállították és a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseit ellátták. Bántalmazása azonban olyan jellegű volt, amely súlyosabb sérüléseket is okozhatott volna, így a vádlottaknak súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is felelniük kell, egyikükkel szemben pedig szeméremsértés vétsége is a vád tárgyát képezi.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a törvény rendelkezése folytán feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Fotó: Ügyészség


 • Friss hírünk
  ZENE

  Jade Thirlwall és álmai angyala

  Két évvel ezelőtt jelentett szünetet a Little Mix. Azt követően az...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: