Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Semmi jóra nem számíthatnak a vonattal közlekedők

Szentgáthi Csaba | 2023.09.15.

Jelentősen megváltozik a vasúti menetrend a győri fővonalon

Szeptember 18-án kezdődik a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása. Az utasok már a három hónaposra tervezett vágányzár első ütemében is hosszabb menetidőre, rövidített útvonalon közlekedő vonatokra számíthatnak, Tatabánya és Budaörs között pedig pótlóbuszra kell átszállniuk. A rekonstrukció várhatóan október 26-án ér véget ezen a szakaszon, közölte a MÁV.

Nem lesz tehát egyszerű dolga, aki vonattal szeretne eljutni a fővárosba, de a visszaút sem lesz sokkal könnyebb.

 • A pályakarbantartással érintett szakaszon napközben kizárólag menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni – tehervonatokon kívül –, a belföldi utasok számára is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.
 • A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.
 • A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.
 • A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak utasaink Budapest Kelenföldig.
 • A módosított menetrendek az online felületeinken (MÁV app, ELVIRA) várhatóan szombattól lesznek elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól fogják jelezni a menetrendi keresők.

A MÁV felhívta a figyelmet arra is, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból közlekedjenek, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon lehet informálódni, amelyet részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel frissít a vasúttársaság. 

Forrás: MÁV
Fotó: Pixabay

 

 

 

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: