Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Tehetsz méh többet!

Szél Móni | 2023.10.21.

Először nyerte el magyar program a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat a Golden World Awards versenyen, és lett 2023-ban az ENSZ fenntartható fejlődési céljait legjobban támogató edukációs kampány a világon.

A programot életre hívó Pressinform kommunikációs ügynökség közleménye szerint: a "Tehetsz méh többet!" kezdeményezés Magyarország legnagyobb beporzóvédő programja.

Kapjanak főszerepet a méhek!

A kezdeményezés legfőbb célja ráirányítani a figyelmet a méhek és más beporzók tömeges pusztulására. Nem kevésbé célja, hogy javítsa a húszezer magyar család megélhetését biztosító méhészeti ágazat helyzetét, és ösztönözze a mézfogyasztást.

Több száz projekt közül lett az első

Az indoklás szerint a "Tehetsz méh többet!" két globális célkitűzés megvalósítását is elősegíti: az éhezés megszüntetését és a szárazföldi ökoszisztémák védelmét.

A program díjat kapott az IPRA 2021-es regionális Golden World Awards versenyén, és beválasztották az év négy legjobb kelet-európai programja közé.

Egyik eleme a Zümmögés a múzeumban elnevezésű kiállítás, amely 2022-ben nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.  

(forrás: mti/fotó: pixabay)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: