Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tűzoltók avatkoztak be az új 83-ason

Pintér-Papp Eszter | 2023.09.01.

Baleset történt a 83-as főút új szakaszán. A baleset a 44-es kilométerszelvénynél történt – és szerencsére most csak egy gyakorlat része volt. 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi médiában számolt be arról, hogy először léphettek a friss aszfaltra a Veszprém és a Győr-Moson-Sopron vármegyei tűzoltók, hiszen a napokban a 83-as főút új, még átadásra váró, kétszer kétsávos szakaszán, a 44-es kilométerszelvénynél gyakorlatoztak. Ez a szakasz a térképen már Győr-Moson-Sopron vármegyéhez tartozik, de a katasztrófavédelemnél Veszprém vármegye működési területe.

A gyakorlaton a pápai, a győri és a csornai hivatásos, valamint a pápai és a téti önkéntes tűzoltók vettek részt. 

A felvetés szerint a Pápa felé haladó oldalon egy külföldi rendszámú személyautó az út szélén dolgozó fűnyíró munkagépnek ütközött. Az autó az ütközés következtében felborult. A munkagép a szalagkorlátot átszakítva az út menti árokba csapódott, majd kigyulladt. A személyautóban négyen utaztak, akik önerejükből nem tudták elhagyni a járművet, a munkagép vezetője nem szorult segítségre. A mentési folyamat a két vármegye katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának irányításával zajlott.

Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – dr. Németh Ramóna tűzoltó főhadnagy (Facebook)

    
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: