Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vadászlesről lőtt a macskára, vádat emelt az ügyészség

Pintér-Papp Eszter | 2023.11.02.

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki 2022 szeptemberében macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében olvasható, hogy a vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen és 2022. szeptember elején az esti órákban a vadászlesen tartózkodott. Az elkövető azonban vad helyett indokolatlanul egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg. A lövés következtében az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek.

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, melynél fogva a cica egész életében sántítani fog.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

Illusztráció: Ilona Ilyés képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: