Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vigyázzunk rá, közös kincs!

Horváth Andrea | 2023.08.17.

A Tapolca Forrás Tanösvényen a kifakult, megkopott, összekarcolt információs táblái cseréjét nemrégiben elvégezte a Kertbarát Kör. Hét tábla van a tanösvényen, ebből négyet kicseréltek, s időről időre elvégzik a faállványok karbantartását, festését is. A Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület kéri a tanösvényt látogatókat, hogy a túra során védjék a természet értékeit és vigyázzanak a táblákra!

Somogyi Zoltán elnök elmondta, hogy 2011-ben adták át a tanösvényt, az akkor lelkes kezdeményezés mára a település egyik ékköve lett. A kertbarátok évente tartanak nagytakarítást, és például ők végzik önkéntes munkában a szeméttárolók ürítését is.

A tanösvényen hét tábla van, tájékoztatta az elnök a Médiacentrumot, ebből most négyet újítottak fel, többek között hely növény- és állatvilágát bemutató táblát, s a víz fohásza is jobban olvasható most – érdemes megállni előtte és megszívlelni a kéréseket. Közel százezer forintba került ez a munka, önkormányzati támogatással tudták elvégezni.

 

Az elnök elmondta, hogy bár nyáron összejöveteleket nem tartottak, a kör tagjai így is találkoztak, elvégezték a szükséges feladatokat. Most augusztus végén Várpalotán ismét megrendezik a Nemzetközi Kertbarát Találkozót és Kiállítást, melyen részt vesz a Tapolcafői Kertbarát Kör is. Immár negyedik alkalommal találkoznak a Veszprém vármegyei városban a hazai és külföldi kertbarátok. A tapolcafőiek is készülnek kiállítóstanddal, a rendezvény helyszíne a Thury vár lesz.

A tapolcafőiek büszkesége a malomkerék is, mely sajnos gyakran áll mozdulatlanul, de remélik, hogy az esőzések hatására hamarosan több víz jut ide is és mozgásba lendül a település látványossága. Idén 10 éve, hogy elkészült a malomkerék, ehhez kapcsolódóan szeptemberben megszervezik a tanösvényen a Forrás Napját, előreláthatólag a hónap második felében.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: