Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Visszahívja Snack Day márkájú gluténmentes tallérjait a Lidl

Novák Krisztina | 2023.04.16.

A visszahívás minden száz grammos terméket érint, minőségmegőrzési időtől függetlenül.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közölte, hogy a Lidl Magyarország Snack Day márkájú gluténmentes tallér sajttal és a gluténmentes tallér medvehagymával elnevezésű termékeit a csomagoláson nem jelölt gluténtartalom miatt visszahívja és a forgalomból is kivonja.

A hivatal egyúttal arra is felhívja a gluténérzékeny vásárlók figyelmét, hogy a tallérokat ne fogyasszák el. Az érintett termékek bármelyik Lidl üzletbe visszavihetők, amelyek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, például a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket, zellert, mustárt.

Túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: