Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
MOZI - FILM

Visszatér a mozikba az ABBA

Csrefko Judit | 2023.09.02.

A felújított változat szeptember 17-én és 19-én látható a hazai filmszínházakban.

Az ABBA pályafutása csúcsán 1977-ben két hétre Ausztráliába utazott turnézni. A svéd-ausztrál film egy különleges műfajmix, amelyben a turné koncertjein előadott legnagyobb slágerek mellett dokumentum- és játékfilmes elemek is szerepelnek – közölte az ABBA – A film hazai forgalmazója, a Pannónia Movie Entertainment. Az együttes a sydney-i Operaházban, Perth-ben, Melbourne-ben és Adelaide-ben lépett fel; a rendező Lasse Hallström, akivel az ABBA több klipet is készített.    

Az alkotásban elhangzanak a legnagyobb slágerek, köztük a Dancing Queen, az SOS, a Name of the Game, a Waterloo, a Money, Money, Money vagy a Mamma Mia, illetve az erre az alkalomra készült Get on the Carousel.

Néhány extra is kiegészíti a filmet a feliratos vetítéseken, amelyek a ritka 1977-es werkeken kívül betekintést adnak az ABBA múzeumba és az éppen futó Voyage koncertsorozatba.

Az 1972-ben alakult ABBA zenekarnak a becslések szerint mintegy 385 millió lemeze kelt el, és világszerte rengeteg rajongója van. Az 1980-as évek elején oszlottak fel.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: