Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.21.

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszprém vármegye területére zivatar, illetve felhőszakadás kialakulásának veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint a délutáni órákban délnyugat felől újabb hullámban érkezik csapadék. Az eső, záporeső mellett zivatarok is előfordulhatnak.

Zivatarok kialakulására előbb a Dunántúl és a Duna-Tisza közének déli területein mutatkozik esély, melyek az esti, éjszakai órákban észak, északkelet felé helyeződnek át. Az intenzívebb gócokat erős, viharos – általában 50-70 km/h – széllökések és felhőszakadás kísérhetik.

A késő délutáni, esti óráktól kiemelten a délnyugati megyékben rövid idő alatt  – 1-3 óra – a lehullott csapadék mennyisége lokálisan meghaladhatja a 20-40 mm-t, de a napi csapadékösszeg területi átlagban is átlépheti a 20 millimétert. Emellett a Dunántúl keleti felében és a Duna-Tisza közén 15-20 milliméter környékén alakulhat a 24 órás csapadékösszeg. 

Vasárnap napközben a nyugati, délnyugati területeken, valamint az északkeleti országrészben alakulhat ki egy-egy zivatar, melyeket lokálisan intenzív csapadék és szélerősödés kísérhet.

Illusztráció: Joe képe a Pixabay -en.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.12.01.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: