Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Árvácskák váltják az egynyári virágokat

Huszár Hajnal | 2023.10.18.

Bár az elmúlt napokban tapasztalt hideg éjszakákig szépen pompáztak a közterületi virágágyásokba ültetett egynyári virágok, azoknak lejárt az ideje, így a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kertész csapata megkezdte a növények cseréjét. A sokféle nyári virágot a télálló árvácskák váltják az ágyásokban, ám a sokféleség marad – tudtuk meg Németh Kornéltól a VFT. kertészmérnökétől.  


-Idén nagyon sokféle színű árvácskát vásároltunk, a klasszikusokon kívül, különleges színű virágok is megjelennek az ágyásokban, a változatosságot pedig az is fokozza, hogy a növények fele nagyvirágú, másik fele pedig apró virágot hoz – közölte a kertészmérnök. Ez utóbbi fajtából évről évre többet ültetnek, a tapasztalatok szerint ugyanis az apró virágú növények több virágot hoznak, jobban elterülnek és jobban bírják a száraz időszakokat is.

A munkát a Március 15. téren kezdték, aztán a Fő téren folytatták, innen mentek tovább a Kiliánra, a Bástyára és a vasútra, ma pedig a színházépület előtti területen ültették be a növénykéket.
-Összesen tízezer árvácskát ültetünk el, a munkát múlt szerdán kezdtük és a tervek szerint jövő héten végzünk is az ültetéssel. Tíz napot szántunk az árvácskaültetésre, vagyis kollégáimmal napi ezer növényt helyezünk ki az új helyükre – mondta el érdeklődésünkre.

Németh Kornél arról is beszélt, az idei évben nagyon szép szezonja volt az egynyári virágoknak. Sikerült megoldani a napi öntözést, így a forróságban is szépen fejlődtek a növények. Néhány új fajtától elköszönnek, azok nem állták ki a próbát, a legtöbbjük azonban díszére vált a közterületeknek. A kertészmérnök úgy fogalmazott, sok pozitív visszajelzést kaptak a lakosságtól a virágosításról és örömmel látták, hogy sokan fotózták a szép főtéri ágyásokat.


 • Friss hírünk
  TECHNIKA

  Megvan az első piramis!

  Az ismert civilizációfejlődés-történet egészét...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: