Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Élménytábor a Balatonon

Babos Petra | 2023.07.19.

Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család és Gyermekjóléti Szolgálat hosszú évekre visszamenőleg mindig is fontosnak tartotta, hogy a szolgálat nyilvántartásában vagy látókörében élő hátrányos helyzetű családok gyermekeit egyfajta különleges jutalmazással is hozzásegítse a családban való nevelésükhöz. A szakmai módszertanban előírt nyári tábort a lehetőségekhez képest minden évben egy egyhetes nappali napközi tábor formájában ezt meg is tette, viszont 2023 tavaszán egy új lehetőség nyílt meg: az E_tábor plusz pályázati felületen Zánkára volt lehetőség hivatalos keretek között hatnapos élménytábor elnyerésére. 


-A pályázat beadása és elbírálása közötti időszak kivárása után örömmel vettük a tájékoztatást, hogy a szolgálat 19 pápai lakcímkártyával rendelkező, hátrányos helyzetű családban nevelkedő tanulónak ad lehetőséget élménytáborban való részvételre. A táborba elsősorban olyan gyermekeket választottak ki, akik szociális helyzetükből, tartós betegségükből, magatartási problémáikból vagy más olyan hátráltató tényező miatt nem tudnak részt venni ilyen vagy hasonló programokon. A gyermekek és szüleik az első felkérésre elfogadták a szolgálat által felkínált lehetőséget, és sikeresen megtörtént a gyermekek kiválasztása. Sokan ismerik egymást, több testvérpár is részt vesz a táborozásban – tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető. 
A gyerekek korcsoportja 8-12 év között van.


A tábor szervezők különleges lehetőséget láttak a pályázatban: a résztvevők között vélhetően lesz olyan gyermek, aki először jut el a Balatonra, először nyaral, először alszik szüleitől távol, illetve maga a tábor ideje alatt programok széles és színes palettája is arra engedtet következtetni, hogy valóban életre szóló élményben lesz részük nekik. A tábor mottója: Élménytábor, valószínűleg minden várakozást felülmúl majd az élménybeszámolójuk, illetve a pozitív tapasztalat, a prevenció, az ismeretségek szerzése, a Pápán kívüli kitekintés, és nem utolsó sorban az arcukon megjelenő boldog, izgatott mosoly –hangsúlyozta Szalainé Tihanyi Andrea. 
A gyermekek részt vesznek sárkányhajózáson, vízi olimpián, sétahajózáson, koncerten, de természetesen nem csak vízhez közeli programokkal töltik el a szabadidejüket, hanem képességeik, elemi tudásuk és érdeklődési körüknek megfelelő tematikájú foglalkozásokba is bekapcsolódhatnak majd.
A tábor konkrét lebonyolítását két családsegítő kolléganő végzi, Kissné Nagy Anna táborfelelős és Mező Virág Katalin segítő, de a tábor helyszínén is vannak olyan személyek, akik bármikor segítséget nyújtanak akár információnyújtás, akár egyéb problémák tekintetében.


A gyermekek és a kísérők szállítását Pápa Város Önkormányzatának és az Egyesített Szociális Intézmény kisbusza és sofőrje szállította a tábor helyszínére.
Volt olyan kisgyerek, aki egyértelműen elmondta, hogy már régóta szeretett volna a Balatonban fürödni, és nagyon bízik benne, hogy jó idő lesz! Az előzetes időjárási hírek szerint ez a kívánság is garantáltan teljesül!
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: