Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Bemutatkozik a vidék

Nyárád csaknem önellátó

X | 2022.09.28.

Nyárádon az önkormányzat fontos célja, hogy az óvoda és a szociális étkeztetés számára főző konyhát minél nagyobb mértékben tudják ellátni helyben előállított, rendkívül jó minőségű alapanyagokkal.

A nyárádi óvodások nagyon szerencsések, az önkormányzati földeken direkt az ő kedvükért terem eper és nagy kedvencüket, az újhagymát is elsősorban az ő kedvükért termesztik. Az ovisok rendszeresen el is mennek a fóliasátrakhoz, hogy megnézzék, hol teremnek kedvenc finomságaik. De az önkormányzat által használt kiskertek is tartogatnak egészséges meglepetést, onnan friss gyümölcsöket – most például körtét – kapnak az apróságok. 

Nyárád sok település számára példa lehet. Arra a kérdésre, hogy önellátó-e a falu, Pajak Károly polgármester így válaszolt: – Nem ijednék meg, ha most azt mondanák, hogy mostantól két hétig se ki, se be… Vannak készleteink, van hűtőkapacitásunk – ez persze a mai energiaárak mellett felvet kérdéseket, de szerencsére vannak napelemeink, ami egészen biztosan segít. Egyszóval, majdnem önellátók vagyunk.

A település vezetője azonban azt is hangsúlyozta, nem tudnak helyben mindent előteremteni, ezért vannak jó kapcsolataik a környékbeli szociális szövetkezetekkel, akiktől beszerezhetik, ami Nyárádon nem elérhető. A polgármester úgy fogalmazott, véleménye szerint jó irányba haladnak, és ez biztonságot ad a falunak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: