Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új szintre lépett a Hungarian Puma

Pintér-Papp Eszter | 2022.11.16.

Az év eleje óta tart a brit légierő és az MH Pápa Bázisrepülőtér Hungarian Puma nevű együttműködése. A megállapodás alapján a repülőtér személyzetének támogatásáért cserébe a brit hajózók is segítenek, hogy a magyar katonák teljesíthessék a számukra kitűzött kiképzési célokat. A Honvédelem.hu arról ad tájékoztatást, hogy a Brit Királyi Légierő C-17-es nehéz szállítógépe november 7-én landolt a pápai betonon, hogy a gép repülőszemélyzete a következő napokban több kiképzési feladatot hajtson végre.

A gyakorlat részeként a pápai rakodó raj által összekészletezett és palettázott terhet úgynevezett „combat offload” keretében dobták ki a gépből, vagyis gurulás közben oldották ki a palettákat. Ezzel az eljárással veszélyes műveleti területre tudnak rakományt eljuttatni úgy, hogy a repülőgép leszáll, a kifutón gurulás közben kilökik a palettákat, majd egyből fel is szállnak. Ennek a műveletnek a pontos végrehajtásához nagy rutinra van szüksége a hajózó és a rakodó személyzetnek egyaránt.

Az elmúlt napokban végrehajtott kiképzések és tapasztalatszerzések hozzájárulnak a repülőtéren szolgáló katonák ismereteinek fenntartásához és bővítéséhez, így tovább emelik az MH Pápa Bázisrepülőtéren képviselt szakmai színvonalat.

Fotó: Katasztrófavédelem.hu

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.14.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2004, 2010  

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: