Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A Veszprém nyerte a vármegyei rangadót

Haraszti Gábor | 2023.09.04.

Pápán, a Perutz stadionban rendezték az NB III-as labdarúgó-bajnokság vármegyei rangadóját, melyen a Veszprém és a Balatonfüred találkozott. A meccset a pályaválasztó Veszprém a 93. percben szerzett találattal nyerte meg.

Somogyi Richárd csapatkapitány sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, így egy másik pápai nevelés, Baldauf Konrád vezette ki a vármegyeszékhelyieket a találkozóra, melyen Erdélyi kapusnak már a negyedik percben védenie kellett egy lövést. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, sőt a 23. percben kis híján megszerezte a vezetést a Balatonfüred, egy labdavesztés után Bartha tálalt Szabó Bence elé, lövését óriási bravúrral védte Kovács. Egy óra játék után megszerezte a vezetést a Veszprém, Bartusz  tört be a tizenhatoson belülre és a rövid felsőbe lőtt 1-0.

A 65.percben újabb Kovács bravúrt jegyezhettünk fel, aki Szabó szabadrúgását tolta ki a léc alól. Az ebből következő szögletnél azonban már ő is tehetetlen volt, a szögletrúgás utáni kipattanó az ötösnél álló Török elé került, aki közelről a kapuba pofozta a labdát 1-1. A 72. percben tíz emberre fogyatkozott a Balatonfüred, Horváth és Bartha akaszkodott össze a földön, a kakaskodásból a vendégek játékosa jött ki rosszabbul, hiszen Kovács játékvezető azonnal kiállította. Sokáig úgy tűnt, az emberelőnyt annak ellenére sem sikerül kihasználni, hogy az utolsó húsz percben szinte felborult a pálya, aztán a 93. percben egy beadást a csereként pályára lépő Tömösvári bólintott a bal sarokba, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Pető Tamás: Nagyon fáradtak voltunk, a szerdai mérkőzés borzasztó sokat kivett belőlünk, ez látszott is a pályán, ezért is külön öröm ez a győzelem.

Borgulya István: Sajnos ma nemcsak a Veszprémmel kellett megküzdenünk, úgy érzem, belenyúltak a meccsbe. Abszolút partiban voltunk ellenfelünkkel, egy döntetlenszagú találkozó volt, ám sajnos nem a két csapat döntötte el a mérkőzést.

 

Practical VSC – Balatonfüredi FC 2-1 (0-0) Gsz.: Bartusz, Tömösvári ill. Török

Pápa, Perutz stadion, 200 néző. V.: Kovács G. Practical VSC: Kovács – Dobsa, Zachán, Kószás, Major, Bartusz (Bach 66.), Volter (Molnár 46.), Baldauf, Dömötör (Tömösvári 46.), Horváth (Schőnig 95.), Krebsz (Szabó K. 82.). Edző: Pető Tamás.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas, Szalai, Török (Major 82.), Mayer (Imre 60.), Nagy B., Pécseli, Bartha, Szabó (Lasz 87.), Nagy R. (Hetesi 60.), Tóth G. Edző: Borgulya István.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: