Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A falu ügyeiről egyeztetettek

Huszár Hajnal | 2023.11.18.

Lakossági kezdeményezésre falugyűlést tartottak ma délután Borsosgyőrön. A faluház megtelt a településrész lakóival, akiknek a kérdéseire, javaslataira dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Nagy Krisztina jegyző és Németh Zsolt a településrész önkormányzati képviselője válaszolt.

A borsosgyőriek a mindennapi életüket, komfortérzetüket befolyásoló témákat vetettek fel, így a járdák felújításával, utak javításával, csapadékvíz-elvezetők karbantartásával, a faluház felújításának folytatásával kapcsolatban fogalmazták meg kérdéseiket, kéréseiket és a megszűnt postai szolgáltatások pótlásának ügyét is felvetették. Szóba kerültek közlekedési problémák is, így például a sebességtúllépők megfékezése, a kapubejárókban történő megállások megszüntetése, a gyalogos-átkelőnél parkoló járművek okozta veszélyhelyzet megelőzése.

Mohácsi Sándor, a lakossági fórum egyik kezdeményezője szerint fontos, hogy ez az egyeztetés létrejött, mert így a falubeliek elmondhatták véleményüket, feltehették kérdéseiket, melyekre a városvezetés reagált. Hozzátette, tudja, hogy a rendelkezésre álló források meghatározzák a beruházások megvalósítását, de reméli, hogy a felvetett témákban előrelépés történik.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a fórumon elmondta, az elmúlt években 80 millió forint értékű fejlesztés zajlott a településrészen, ezek jó részét az itt élők kérésének eleget téve valósították meg. A polgármester azt is jelezte, hogy a javaslatok, kérések megvalósítása a város anyagi lehetőségeitől függ és hangsúlyozta, hogy felelőtlen ígéreteket nem tesz a beruházásokkal kapcsolatban.
Arra kérte a borsosgyőrieket, hogy rangsorolják az észrevételeiket fontossági sorrendben, gondolkodjanak közösen a szükséges beavatkozásokról. Beszélt arról is, hogy a közterületek kezelése a jövőben változni fog és azt tervezik, hogy helyi emberre bízzák a feladatot. 


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: