Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A hivatásos vadászokat köszöntötték

Huszár Hajnal | 2023.11.03.

Közel egy évtizede, hogy a Veszprém Vármegyei Vadászkamara, a Bakonyerdő Zrt. és a Verga Zrt. létrehozta a Hubertlaki-tó melletti gyönyörű erdőben a Hivatásos Vadász Emlékhelyet, hozzá pedig egy ünnepnapot is szervezett, vármegyei trófeaszemlével és a hivatásos vadászok köszöntésével. A 2014-ben útjára indított kezdeményezést azóta is változatlan érdeklődés és siker kíséri, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a mai nap, amikor a barátságtalan idő ellenére és megtelt hivatásos vadászokkal a huszárokelőpusztai vadászház parkja.


-Ez a mai nap is a rendezvényünk rangját mutatja. De mutatja a hivatásos vadászok megbecsülését és mutatja a vármegyében zajló vadgazdálkodás magas minőségét is a trófeaszemle által – fogalmazta meg Varga László. A Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, jól képzett hivatásos vadászok nélkül nincs eredményes vadgazdálkodás, hiszen az utóbbi évek megváltozott körülményei között is ők biztosítják, hogy területeiken jó vadállomány élhessen. 

A hivatásos vadászok ünnepének létrehozásával a legfőbb cél a közösségformálás volt – ezt Pap Gyula, a Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnöke mondta a rendezvény kapcsán. Hangsúlyozta, ez a nap a hivatásos vadászok munkájának megbecsüléséről és munkájuk eredményének bemutatásáról szól.

A hivatásos vadászok tevékenységének jelentőségét emelte ki Korn Ignác is. A vármegyei vadászkamara hivatásos vadász alelnöke arról beszélt a Pápai Médiacentrumnak, egy terület akkor működhet jól, ha jól képzett, elkötelezett hivatásos vadász irányítja a mindennapok munkáját. Ők többnyire láthatatlan szakemberek, csendben, háttérben maradva végzik munkájukat, de nagyon sokat dolgoznak az eredményes vadgazdálkodásért.

A Huszárokelőpusztán tartott ünnepségen Varga László és Ugron Ákos Gábor a vármegye két állami erdőgazdaságának vezérigazgatója és Korn Ignác, a Veszprém Vármegyei Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke köszönte meg kollégái munkáját. Itt adták át a három szervezet által alapított Hubertlaki Kereszt kitüntetéseket is, melyet a vadászkamara részéről Dávid Sándor, a Bakonyerdő Zrt. részéről Kovács Ferenc, a Verga Zrt. részéről pedig Steierlein Róbert vehetett át.

A Veszprém Vármegyei Vadászkamarai trófeaszemlét Takács Szabolcs főispán, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke és Pap Gyula kamarai elnök nyitotta meg. A kiállításon több mint 110 trófeát vonultatott fel a vármegye 24 vadgazdálkodója. Gímszarvas, dámszarvas, muflon, őz és vaddisznó trófeákat egyaránt megtekinthettek a jelenlévők.
-Jónéhány aranyérmes bikát is bemutathatunk, de sok selejt, az állományba nem illő gímbika trófeája is látható. A trófeák jó szakmai munkáról árulkodnak, hiszen az látszik, hogy az állomány korosodik, ez pedig azt jelzi, hogy a minisztériumi és megyei vadgazdálkodási szinten is megfogalmazott korosbításnak eleget tesznek a vármegye vadgazdálkodói – összegezte a trófeaszemlét Pap Gyula.

Az ünnepi rendezvény ezúttal is élmény- és emlékidézéssel, baráti, szakmai beszélgetésekkel és közösen elfogyasztott ebéddel zárult. 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.11.30.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2004, 2010, 2011

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: