Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A könyvtár anno…

Horváth Andrea | 2023.09.13.

Épp tíz éve, 2013. szeptember 13-án nyitotta meg kapuit új helyén a Jókai Mór Városi Könyvtár. 1961 és 2013 között a kastélyban működött az intézmény,  egy évtizede pedig már a Fapiac téren várják az olvasókat. A jubileum kapcsán egy kamaratárlatot is összeállított Császár Csilla könyvtáros, a bibliotéka századforduló előtti érdekességeiből, dokumentumaiból válogatva.

A leglátványosabb rész talán a fotókból, cikkekből álló válogatás, a helytörténeti anyag feldolgozása során igaz kincsekre, kuriózumokra bukkant Császár Csilla. Fiatalon néznek vissza ránk a könyvtárosnemzedékek, s a kölcsönzés, a könyvtár működése, fejlődése is nyomon követhető.

A legnosztalgikusabb elemei a tárlatnak a vendégkönyvek, melyekben érdekes bejegyzések, beszámolók, olvasói vélemények között böngészhetünk, ismerős nevekre bukkanhatunk. A tárlóban aprónyomtatványok, régi olvasójegyek, reklámok, tájékoztatók láthatók. Egy kisasztalon pedig a könyvtárhoz köthető nyomódúcok kaptak helyet, többek között a jól ismert Jókai-ábrázolás.

 

A nosztalgikus kiállítás október végéig tekinthető meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: