Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A magyar könnyebb volt

Horváth Andrea | 2023.01.21.

Megírták ma délelőtt a középiskolai felvételit a diákok. Az Oktatási Hivatal adatai alapján ma 56 ezer nyolcadikos  az  ország 541 pontján oldotta meg a feladatlapokat magyarból és matematikából. Pápán a három gimnáziumban közel háromszázan írásbeliztek.

Bognár Anita, a Petőfi Sándor Gimnázium intézményvezetője elmondta, hogy náluk 155 nyolcadikos írt felvételit, 11 tanteremben dolgozhattak a diákok. A tanulók készültek a megmérettetésre, sok segítséget kaptak az iskolájukban, de volt aki különórákra is járt. 

A Petőfiben két osztály indul három tagozattal: az angol-magyar két tanítási nyelvű osztály az egyik, a másik pedig osztott csoport: a természettudományos és a német nemzetiségi képzésre jelentkezők alkotják. Mindhárom képzés öt évfolyamoos, tehát nyelvi előkészítőre épül.

Nagy-Stall Zétény a természettudományos tagozatra jelentkezett, mint mondta, a magyar feladatlapot jól sikerült megoldania, a matematika jelentett némi kihívást, de bizakodó az eredményt illetően. Varga Borisz a német nemzetiségis osztályban szeretne tanulni, hisz munkácsys volt, ennek jó folytatása a Petőfi Gimnáziumban idén indult képzés. A matematikát ő is nehezebbnek ítélte. 

A középiskoláknak nyolc napjuk van arra, hogy a pedagógusok kijavítsák a feladatlapokat, és biztosítsák annak megtekintését a diákok számára.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: