Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

A táborok többsége jól vizsgázott

Szél Móni | 2023.07.27.

A szezonális ellenőrzés június 26-tól július 7-ig tartott. Országosan több mint 150 táborban jártak a felügyelők, amelyek csaknem 8200 fogyasztó étkeztetését biztosították.

A táborok többsége a jogszabályoknak megfelelően működik.

Eljárást két esetben, egy budapesti és egy Komárom-Esztergom vármegyei tábor üzemeltetőivel szemben indítottak. Átalános tapasztal, hogy a több turnusra tervező táboroztatók felkészültebbek, mint akik csak egy-két hétre fogadnak táborozókat.

A táborok étkeztetését biztosító egységek vizsgálata zajlott

Pozitívumként kiemelhető, hogy az ételek és élelmiszerek nyomonkövetése minden esetben megfelelő volt. Az ételminták kezelésével és a HACCP-ben előírt dokumentumok naprakész vezetésével is alig akadt gond.

Ami több helyen visszatérő probléma volt, hogy a dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi könyvvel, a fertőtlenítő mosogatás nem mindenhol valósult meg, valamint a konyhákon használaton kívüli, vagy épp oda nem illő tárgyakat tároltak.

 

Néhány esetben a higiéniai tudás volt hiányos. A hibákat azonnal javították.

Két tábor esetében volt súlyos hiba

Egy budapesti bisztróban és egy Komárom-Esztergom vármegyei étteremben. Például az ételeket nem megfelelő helyen és hőmérsékleten tárolták, de a higiéniai körülmények is erősen kifogásolhatóak voltak.

A szezonális mustra ellenőrzés szakasza augusztus 11-ig folytatódik.

(fotó: illusztráció, pixabay)
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: