Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Aláírták a partnerségi nyilatkozatot

Huszár Hajnal | 2023.10.12.

Ma délelőtt Lebedynben aláírta a Kölcsönös egyetértési és partnerségi szándéknyilatkozatot Mrs. Svitlana Horoshko, Lebedyn Város Területi Közössége megbízott polgármestere és dr. Áldozó Tamás városunk polgármestere.


Az ünnepélyes aktust a lebedyni Városházán tartották, az eseményen a pápai delegáció tagjai mellett az ukrán település polgármesteri hivatalának vezető tisztségviselői és az önkormányzatban képviselettel rendelkező hat párt vezetője vett részt.


Az egyetértési és partnerségi nyilatkozat célként tűzi ki többek között a két település közötti jó szándékú együttműködés erősítését, valamint a közös eszméken, kölcsönös tiszteleten és megértésen alapuló stratégiai együttműködés kialakítását, továbbá a gazdasági, politikai, kulturális, oktatási és sportkapcsolatok létrehozását. A dokumentum szerint ennek elérésére együttműködés épül a két település önkormányzata és hivatala között, közös projekteket és programokat valósítanak meg, fejlesztik az együttműködést az idegenforgalom terén, valamint közös kulturális, oktatási és sportrendezvényeket szerveznek.

A partnerségi dokumentum aláírását követően nem sokkal légiriadó zavarta meg az ünnepi ceremóniát, így a házigazdáknak és a vendégeknek is el kellett hagyniuk a Városháza épületét – tudtuk meg dr. Áldozó Tamástól, aki arról is tájékoztatott, hogy a mai napon is több gazdasági társaságot és intézményt látogatnak meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: