Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Csikós Borbála képviselte Magyarországot

Horváth Andrea | 2023.08.09.

Csikós Borbála, a Petőfi Sándor Gimnázium angoltanára több mint három hetes tanulmányúton vett részt az Amerikai Egyesült Államokban. Az USA budapesti nagykövetsége támogatta a tanárnő részvételét a csereprogramban, melyre pályázatot kellett benyújtani. 16 európai és ázsiai országból 22 résztvevője volt a tanulmányútnak, Magyarországot Csikós Borbála képviselte.

A tanárnő elmondta, hogy az USA budapesti nagykövetsége valószínűleg azért őt jelölte ki pályázónak, mert sok közös programot szerveztek már, valamint Csikós Borbála nevéhez fűződik a HBS Fest, az angol-magyar kéttanítási nyelvű iskolák országos nagyrendezvénye Pápán.

 

Négy államban járt a csoport, workshopokon, előadásokon vettek részt, projektfeladatot is kaptak és kulturális rendezvényekre is ellátogattak. Voltak Washingtonban, Denverben, jártak Alabama államban, a kirándulást pedig Bostonban zárták. A tanulmányút témája az álhír volt.

 

Csikós Borbála elmondta, hogy a tapasztalatairól egy konferencia keretében szeretne beszámolni, hiszen a diákok a közösségi médiából tájékozódnak, gyakran anélkül, hogy utánanéznének a hír hitelességének.

 

Fotó: Csikós Borbála

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: