Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Együtt ültettek kicsik és nagyok

Horváth Andrea | 2023.04.20.

Április 22. a Föld napja. Ehhez kapcsolódóan az Édenkert Pápai Református Óvodában projekthetet tartanak. A gyerekek mondókákat, dalokat tanultak, ma pedig a református gimnázium 11.A osztályának biológia fakultációs diákjaival volt közös programjuk, együtt ültettek kicsik és nagyok.

Kerpel Péteré volt az ötlet: elmondta, a református gimnáziumban a természettudományos tagozaton is fontosnak tartják a gyakorlati feladatokat, s mikor presbiterként hallott arról, hogy zöld óvoda a református intézmény, azonnal jött a gondolat egy közös alkalomra.

Az ifjú biológusok örömmel fogadták a javaslatot, s amikor beléptek az óvodába, mindegyikük mondta, hogy itt szívesen töltené a napjait. Valóban ideális a környezet, s a tágas csoportszobák mellett az udvar is nagy ajándék. A hátsó részen vannak a magaságyások, ide kerültek a palánták, például paradicsom, eper és borsót is ültettek.

A diákok beszélgettek is az ovisokkal, meséltek nekik a növényekről a fejlődésükről és a bennük található vitaminokról. Az apróságok pedig ültették a palántákat, öntöztek és figyeltek. Végül verset mondtak és énekeltek a diákoknak.

Bogdán-Balogh Mária intézményvezető hozzátette, hogy nem csupán a magaságyásokat ültették be a gyerekek. Az ovi ugyanis idén is meghirdette az „Egy palánta, egy család”-projektet, ennek keretében minden család adományozott virágpalántákat az intézménynek. Ezek is bekerültek ma a balkonládákba, melyek az ablakokat díszítik majd.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: