Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Emlékdiplomás pedagógusokat köszöntött az önkormányzat

Huszár Hajnal | 2023.10.30.

Hat emlékdiplomás pedagógust köszöntött ünnepélyes keretek között ma délután az önkormányzat. A Városházán tartott ünnepségen a kibocsátó alma mater jogutódja, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara képviseletében Takács Miklós István, a dékáni hivatal szakértője köszöntötte az 50, 60, 65 és 75 évvel ezelőtt pedagógus diplomát szerzett tanítókat. Mint mondta, a ma ünnepelt pedagógusok a 245 éves Apáczai Csere János karhoz tartoznak.
-Köszönet és hála érte. Hozzánk tartoznak és mi hozzájuk tartozunk, így Győr és Pápa városa összeforrott. Azt a hitet, reményt és szeretetet, amely évtizedes és évszázadokon keresztül lévő nevelő-oktató munkában forrta ki magát, mind köszönjük. A Jóisten áldását kérjük mindazokra a tanítókra, akik szívükben örökké fiatalok maradnak és átadják azt a tudást, amellyel rendelkeznek. 

Dr. Áldozó Tamás polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a tűnő évek súlyos ünnepeket hordoznak. Felidézte, az elmúlt években sok pedagógust köszönthetett az emlékdiploma átadókon, köztük többeket nem is egyszer.
-Sokáig olyan pedagógusokat köszöntöttem, akik között ott voltak az én tanáraim. Most már olyanokat is köszöntök, akik kollégáim voltak, akikkel együtt dolgoztunk.

A városvezető a tanítványok nevében köszönte meg az emlékdiplomásoknak a pedagóguspályán eltöltött évtizedeket.
-Sokan végzünk pedagógusként és sokan nem maradunk meg a pályán, így külön tisztelet illeti azokat, akik életük nagyobb részét a katedrán töltötték és iszonyatos energiát fordítottak arra, hogy a pápaiak, Pápa környékiek generációiból talpraesett, a városunkért, a közösségükért tenni akaró és tenni tudó polgárokat neveljenek.
A polgármester azt kívánta az ünnepelteknek, hogy gyűljenek az emlékdiplomáik, jó egészségben teljenek a nyugdíjas éveik és legyen sok örömük a családjukban és azokban az egykori tanítványokban, akikkel találkoznak.

Az ünnepségen arany emlékdiplomát vehetett át Kecskés Dezsőné, Schmidt Dezsőné és Holdosi József, ők ötven évvel ezelőtt szereztek pedagógus diplomát. Gajárszky-Galántai Márta Edit hatvan évvel ezelőtt szerzett pedagógus diplomát, így ő gyémánt emlékdiplomás pedagógus, Szabó Tiborné pedig vas emlékdiplomás pedagógus lett, miután 65 évvel ezelőtt lett pedagógussá. A 94 éves Buvári Enochné Margit nénit gránit emlékdiplomával köszöntötték, ő hetvenöt évvel ezelőtt vehette kézbe pedagógusi oklevelét. Az idős hölgy örömmel fogadta a köszöntést, mint mondta, ez a tizedik emlékdiplomája.
-Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy megérhettem ezt – mosolygott. Arra a kérdésre, hogy mit üzen a ma pedagógus pályára készülőknek, úgy válaszolt, legyenek türelmesek, mert a mai gyermekekhez nagy türelem kell.
-Legyenek türelmesek és szeressék nagyon a gyermekeket – tanácsolta.

Schmidt Dezsőné, aranydiplomás pedagógus már gyermekkorában eldöntötte, hogy tanító néni lesz. A jeles ünnepen azt kívánta, válasszák minél többen a pedagógus hivatást, bár elismerte, nem könnyű a mai tanároknak. Ő is a gyermekek szeretetét emelte ki a tanítói hivatásból.
-Az a fontos, hogy a pedagógus szeresse a gyerekeket, figyeljen rájuk és érezze át az ő lelki világukat, ha pedig kell emberi szóval fegyelmezzen – fogalmazta meg.


Az ünnepségen a jókívánságok mellett kedves műsorral is köszöntötte az emlékdiplomásokat a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjainak előadásában.

 


 • Friss hírünk
  ZENE

  Idén 10 éves a Halott Pénz

  Idén 10 éves a Halott Pénz, de jövőre 20 éves a Halott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: