Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Emlékverseny a fiatalon elhunyt atléta emlékére

Haraszti Gábor | 2023.10.05.

A Pápai Atlétikai Club nyolcadik alkalommal rendezett versenyt egykori sportolója, Bánhidi Márk emlékére. Az általános iskolák felső tagozatosainak rendezett bajnokságon sokan mérették meg magukat.

Bánhidi Márk több sportágban is tehetségesnek számított, atlétikában a 4×1000 méteres Tarczy-váltó tagjaként országos bajnoki címet szerzett. 2014-ben tragikus hirtelenséggel hunyt el. Emlékére azóta minden évben versenyt rendeznek. Idén a Pápai Sport Centrumban korosztálytól függően távolugrás, kislabdahajítás, svédváltó valamint 60, 100, 600 és 1000 méteres futás szerepelt a versenyszámok között, utóbbi futam fiú és lány győztesét külön is jutalmazták.

Mórocz Katalintól, a Pápai Atlétikai Club edzőjétől megtudtuk, a versenyre Márk édesapja, dr. Bánhidi Miklós is ellátogatott, emellett a fiatal pápai atléta barátai, Szögi István olimpikon és Kiss Gergő Xavér is a pálya mellől szurkolt a fiataloknak.

A III. korcsoportosoknál 100 méteren Élő Barnabás, 1000 méteren Király Péter, távolugrásban Császár Zsombor, kislabda-hajításban Bubor Mihály diadalmaskodott, míg a svédváltót a Türr Gimnázium csapata nyerte. A IV. korcsoportosoknál 100 méteres síkfutásban Orovecz Gréta, 1000 méteren Jópeti Anna ért elsőként célba. Távolugrásban Orovecz Gréta megszerezte második aranyérmét, kislabdadobásban Détár Mercédesz volt a legügyesebb. A svédváltót a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma együttese nyerte.

A verseny végén – ahogy az mindig is lenni szokott – egy közös futással emlékeztek Márkra.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Idén 10 éves a Halott Pénz

  Idén 10 éves a Halott Pénz, de jövőre 20 éves a Halott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: