Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Hogyan tovább Kossuth utca?

Huszár Hajnal | 2023.02.28.

Már az új ivóvíz- és szennyvízvezetékek biztosítják a szolgáltatást a Kossuth utca felújítás alatt álló szakaszán, az ivóvízvezetékek élőre kötését a napokban végezték el a Pápai Vízmű Zrt. munkatársai. Jelenleg a használaton kívül helyezett aknák tömedékelése és a megbontott térkőburkolatok helyreállítása zajlik az utcában. A folytatásról dr. Áldozó Tamás polgármestert és Vörös Dánielt, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Mint megtudtuk, az utca rekonstrukciójának további munkálatait két területre kell osztani. A gépjárműforgalommal érintett szakaszon, a Deák Ferenc utca és a Március 15. tér között ideiglenes aszfaltburkolat készül a vízmű beruházásában, így ott a közeljövőben újra megindulhat majd a közlekedés.

A sétálóutca funkciót betöltő szakasz, vagyis a Deák Ferenc utca és a Márton István utca közötti terület sorsa pillanatnyilag bizonytalan, az azonban biztos, hogy az önkormányzat a lehetőségek figyelembe vételével folytatni kívánja a tervekben szereplő utcakép kialakítását.

2021-ben, amikor a beruházásról döntöttek, nem volt sem orosz-ukrán háború, sem energiaválság. Ekkor az önkormányzat 2022-es, 2023-as és 2024-es kifizetésekkel ütemezve rendelkezett azzal a fedezettel, ami az utca rekonstrukciójához szükséges – emlékeztetett dr. Áldozó Tamás. 
-Ez a helyzet sajnos nagyon megváltozott, hiszen az energetikai válság a 2023-as forrásainkat alaposan megcsapolta – ismerte el a városvezető, hozzátéve – most azon dolgozunk és arról folytatunk tárgyalásokat, hogy mindenképpen legyen pénzünk a Kossuth utca továbbépítésére.

Az szinte teljesen biztos, hogy a teljes utcarekonstrukció nem készül el az idén.
-Jelenleg az látszik, hogy az áruház előtti terület, vagyis az utca legszélesebb része épülhet meg őszre – jelentette ki dr. Áldozó Tamás. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: