Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismerkedtek a munka világával

Horváth Andrea | 2023.10.30.

A  pályaorientációs nap keretében a Weöres Sándor Általános Iskola több osztálya is vett részt Antal Judit mesterfodrász bemutatóján, ahol szép frizurák készültek. De szívesen látták a gyerekeket a mentőállomás, a tűzoltóság és a rendőrség dolgozói is. Bemutatták a munkavégzés feltételeit, a mindennapi feladatokat, az épületeket és a használt felszereléseket.
Az osztályoknak egyéni programjaik is voltak.

Az 5.a elsőként a könyvtárosok munkájával ismerkedett, majd ellátogatott a Városházára, ahol Unger Tamás alpolgármester úr mutatta be az ott dolgozók feladatait. Az 5.b osztályosok szakmákat bemutató kisfilmeket néztek, majd közösen beszélgettek arról, hogy ki milyen szakmát ismer. Ezt követően TOTO-t töltöttek ki a foglalkozásokkal kapcsolatban. Játszottak "Mesterségünk címeré-t", majd a Mekk mester sorozatból néztek meg néhányat, összehasonlították a filmbeli és a valós szakmák jellemzőit. 

A 6.a osztály interaktív játékokon keresztül ismerkedett meg a régi korok mesterségeivel, illetve a Magyarországon legjobban keresett szakmákról olvastak cikkeket. Utána a „Jövő sportolói” címmel métabajnokságot rendezték a tornateremben. A napot a foglalkozásokhoz kapcsolódó keresztrejtvénnyel és szókeresővel, valamint a L'ecsó című, a vendéglátós szakmákhoz kapcsolódó filmmel zárták.
A 6.b egy filmet nézett meg arról, hogyan készül a focilabda. Ezt követően a pályaorientáció fogalmáról beszéltek, majd interaktív feladatok segítségével igyekeztek a lehető legtöbb ismeretet szerezni a különféle szakmákkal kapcsolatban. A gyerekek egy észmozgató Kahoot vetélkedő során tették próbára tudásukat. Kreatív foglalkozásként pályaorientációs logót terveztek.

A 7.a osztály csapatverseny köré szervezte a napot. Foglalkozásokat kellett gyűjteni időre, aztán egy anagramma játék következett. Nagyon tetszett a tanulóknak az Egylábon vetélkedés. Ezután a Kinek az eszköze? című táblázat kitöltésére került sor, majd „kakukktojást” kerestek a foglalkozások között a csapatok.
A 7.b osztály a Pápai Sportcentrumba látogatott el. Megnézték a különböző sportolási lehetőségeket, és a kiszolgálására karbantartására szolgáló gépeket, berendezéseket. Ezek után bejárták a Várkertfürdő épületét: a medencék alatti gépházat, a hotelt, a szauna világot, és a gyógyászati részleg minden területét. 

A 8.a osztály programja Csukárdi Bálint édesanyjának fodrászatában kezdődött, ahol Melinda néni a szakmai bemutató mellett meg is vendégelte a gyerekeket. Mindenki kipróbálhatta a festés, fonás, hajsütés fogásait, először egy babán, majd végül vállalkozó osztálytársuk, Sára frizuráján. A fiúk többsége autószerelő szeretne lenni, egy kisfilm segítségével az Audi gyárba is ellátogattak.  A 8.b osztály a mentőállomáson és a tűzoltóságon járt, ahol szó esett az otthoni tűzesetekről, azok oltásáról és a balesetmegelőzéséről is. 

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: