Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Járási idegen nyelvi verseny a Munkácsyban

Babos Petra | 2023.05.04.

1994 óta szervezi meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola az 5-6. osztályosoknak az idegen nyelvi versenyt. A megmérettetés két fordulóból állt.
Az írásbeli versenyen idén 54 diák vett részt, a szóbelin pedig 44 tanuló mérte össze tudását, összesen 9 iskolából.


Szücs Judit, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője, a verseny szervezője elmondta, a verseny célja, hogy azok a tanulók, akik részt vesznek a megmérettetésen, bátrabban tudják magukat kifejezni, motivációt kapva a további nyelvtanuláshoz, illetve a diákok egy kicsit a vizsgákra is készüljenek ezzel a megmérettetéssel, ami hasonló, mint a nyelvvizsgák, hiszen kell társalogni és egy képről mesélni.


-A mai versenyre a legjobbak kerültek be, mert egy írásbeli forduló előzte meg a szóbelit. A diákok két korcsoportban, az 5. és 6. osztályosok, két kategóriában versengtek a két tagból álló szakmai zsűri előtt. A szakavatott zsűri a pontozásnál figyelembe vette a szókincset, a nyelvhelyességet, a kiejtést és a kommunikációs készséget is – mondta Szücs Judit.
A zsűriben az angolosoknál helyet foglalt Marton-Szabó Fanni, Tóthné Tibolt Nóra, Gátiné Döbrönte Anikó és Nagy Gabriella, míg a németeseknél, Gerecs Magdalena, Teiszler Laura, dr. Hauberné Szabó Tímea és Bella Nikolett nyelvtanárok.


Az ötödik osztályosok között a németeseknél az első kategóriában Németh Letícia Mária lett az első helyezett, második kategóriában Molnár Sztella állhatott a képzeletbeli dobogó felső fokára. A 6. osztályosoknál az első kategóriában Szalóky Liliána Enikő, a második kategóriában Horváth Vivien lett az első helyzett. Az angolosoknál az ötödik osztályosok között Németh Kornél, a második kategóriában Roszkopf Dávid lett az első helyezett. A 6. osztályosoknál Hardi Dorka, a második kategóriában pedig Veszprémi Edvin végzett az első helyen. 
A legjobbakat oklevéllel és könyvutalvánnyal jutalmazták.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: