Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jó hangulatú városrészi nap az Erzsébet ligetben

Babos Petra | 2023.07.29.

Játékok, főzőverseny, nyárias idő, futó zápor és színpadi programok – röviden így jellemezhetnénk a mai napra szervezett Erzsébetvárosi-Felsővárosi Napot, amelynek az Erzsébet liget ad otthont.  
A program a kora délutáni órákban jótékonysági főzőversennyel kezdődött, melyen nyolc lelkes csapat mérte össze gasztronómiai tudását. Voltak, akik pörköltet készítettek, de voltak, akik ragulevessel vagy éppen gulyáslevessel rukkoltak elő.

A főzőverseny bevételét az idei évben az Erzsébetvárosi Óvoda javára fordítják a szervezők. A ligetben megannyi játék várt a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Volt portrérajzolás, kézműves-foglalkozás, társasjátékozás, olvasósarok és közlekedésbiztonsági játszóház, valamint rendőrautó bemutató is. 


A színpadi programok sorát az Erzsébetvárosi Óvoda apróságainak műsora nyitotta meg, majd a Megafon Zenei Egyesület és a Zsoodance TSE tagjai szórakoztatták az érdeklődőket. Az időjárás nem volt egészen kegyes a szervezőkhöz, hiszen a Pápai Cirkuszművészeti Egyesület műsora közben elkezdett esni az eső, de ez nem szegte kedvét a rendezvényre kilátogatóknak, a sátorba húzódva tapsoltak az artistabemutatón. A zivatar szerencsére gyorsan elvonult, s utána ismét birtokukba vehették a játékokat a gyerekek. 
A köszöntők előtt adták át a jótékonysági főzőverseny díjait. Harmadik helyen végzett a Yanfeng a gyermekekért csapata, a második az Ovi anyuk csapata lett, míg a legfinomabb ételt a Pápai Vízmű- és Csatornamű Zrt. dolgozói főzték, akik pásztor ételt készítettek. 


A sátorban megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte. 
-125 évvel ezelőtt, Erzsébet királynét, Sissit egy merénylő megölte. A kormány akkor egy felhívással fordult a településekhez, s azt kérte, hogy minden magyar település a megölt magyar királyné emlékére hozzon létre egy közterületet. Pápán a belváros és a gyárak közötti területet parkká alakították, s ezt Erzsébet királynéról nevezték el – mondta a polgármester, majd kiemelte, a mai napnak három győztese van: egyik a vízilabda-válogatott, a másik az, aki a legjobb ételt főzte a városrészi napon, a harmadik pedig az óvoda, aki a jótékonysági főzőverseny bevételét átvehette. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki támogatta az óvodát. 


Ezt követően dr. Vaitsuk Mária és Venczel Csaba önkormányzati képviselők és dr. Áldozó Tamás átadták Lukács-Palkovics Dóra tagóvoda-vezetőnek az összegyűlt 177.000 Ft-ot. 
Az átadókat követően Singh Viki lépett színpadra. A rendezvényt késő estig tartó buli zárja.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Jade Thirlwall és álmai angyala

  Két évvel ezelőtt jelentett szünetet a Little Mix. Azt követően az...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: