Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jó hasznát veszik az elektromos autónak

Huszár Hajnal | 2023.09.20.

Minden nap szolgálatban van az Egyesített Szociális Intézmény elektromos autója, az intézmény munkatársai szívesen használják a mókás kinézetű járművet. A Cenntro Neibor 150 típusú, 4 kW-os, 1 köbméter rakterű elektromos autót áprilisban kapta Pápa a Városok, Falvak Szövetségén keresztül a Ne élj üvegházban elnevezésű program keretében. Az önkormányzat az ESZI-nek adta át használatra a járművet.


Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető arról tájékoztatott, hogy mindennapos használatba vették az autót. A nyár végéig a karbantartók munkáját segítette a telephelyekre való eljutásban, augusztus végétől pedig a szociális étkezés lebonyolításában vesz részt a kis kocsi.
-Ez az autó most a hosszabbik körön megy a városban, napi 30-35 kilométert fut. 25-30 ebédet szállítunk ki vele a Vajda lakóteleptől Tapolcafőig. A szolgálat végén a Teveli Úti Otthonházban pihen meg, hiszen itt a napelemes rendszerrel megtermelt árammal töltik fel, így a leggazdaságosabb az üzemeltetése – magyarázta az intézményvezető.


A kis puttonyos kocsi nagyon jó szolgálatot tesz a városban – ezt Bózsa Viktória gépkocsivezető mesélte mosolyogva. Az ESZI szociális étkeztetésben dolgozó munkatársa rendszeresen használja.
-Nagy feltűnést kelt a városban ez az autó, még mindig sokan integetnek, ha látják. Könnyű vele közlekedni, parkolni, városi forgalomban jó menetteljesítményt nyújt. Én nagyon szeretem – mondta.

 
 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: