Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

MInden, ami szüret

Horváth Andrea | 2023.09.28.

A Huszár oviban hagyománya van a szeptemberi szüreti projekthétnek. Idén sem maradt ez el, ezekben a napokban az ehhez kapcsolódó hagyományokkal, szokásokkal ismerkedtek meg a Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájába járó kicsik.

A tornaszobában most szüret résztvevőit jelképező bábuk üldögélnek, körülöttük minden olyan eszköz, ami segíti a munkát betakarítás idején. A gyerekek megismerik a tárgyakat és a nevüket is, hisz a puttonyok, a prések, a demizson már nem a mindennapok részei. A folyosón a kicsik munkái láthatók: gyümölcsökből és zöldségekből készült figurák, így például mogyorósüni vagy épp almakatica.

Szerda délután szüreti mulatságra invitálták a szülőket és a gyerekeket, ez a program egyre népszerűbb a családok körében. A kicsik szívesen mutatják meg, hogy hol és mivel töltik napjaikat, s ráadásul ezeken az alkalmakon mindig érdekes programot kínál az ovi.

Többek között saját kezűleg préselhettek szőlőt, ennek levét azonnal meg is kóstolhatták, volt eszem-iszom zsíros kenyérrel és teával, s változatos ügyességi feladat várta a családokat, összesen nyolc helyszínen. Volt például talicskaszlalom, burgonyaásás, almaválogatás, célbadobás, s a családok szüreti fényképfalnál készíthettek fotókat.

A szüreti vigalmaknak nincs még vége, hisz pénteken vidám mesét láthatanak a gyerekek, s lesz táncház is, az zárja majd a projekthetet.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.11.29.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: