Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Magabiztos győzelmet aratott a Veszprém

Haraszti Gábor | 2023.08.03.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, felújítási munkálatok miatt a labdarúgó NB III-ban szereplő Practical VSC ebben az idényben Pápán játssza hazai mérkőzéseit. A veszprémiek a pontvadászat második fordulójában simán győzték le az újonc Haladást.

A kezdeti tapogatózás után a 13. percben a vasiak alakították ki az első gólszerzési lehetőséget, Pap labdájával Szabó lépett ki, lövését azonban Kovács bravúrral védte. Két perccel később hasonló szituáció alakult ki a másik oldalon, Tömösvári kapta két védő között remek ütemben a labdát, a kimozduló kapus mellett önzetlenül középre tálalt, ahol Bartusz érkezett és az üres kapuba gurított 1-0. A 23. percben Bartusz labdaszerzését Tömösvári ballal lőtte a jobb felső fölé, ezután több helyzet nem alakult ki, a VSC szervezett, gyors játékkal irányította a találkozót.

A második felvonásban majd’ 20 percet kellett várni a következő helyzetre, amiből rögtön gól is lett: egy szögletet követően Zachán szerzett labdát, majd Bartusz elé került a játékszer, aki sarokkal Kószás elé tálalt, aki higgadtan lőtte ki a kapu jobb sarkát, amivel el is döntötte a három pont sorsát 2-0. Két perccel később kis híján szépített a HVSE, ám Buzás lekészítését Ferencz a felső lécre tekerte. A 73.percben Horváth centerezéséről Bartusz és Major centikel maradt le. A hosszabbítás perceiben a veszprémi kispad került a figyelem középpontjába, ugyanis Gunther Zsolt másodedző nem engedett elvégezni egy Haladás bedobást, amiért a kiállítás sorsára jutott, Pető Tamás pedig a szombathelyi szurkolókkal került nézeteltérésbe, amiért sárga lapot kapott. A közjáték a végeredményt nem befolyásolta, a Veszprém hozta a kötelezőt és simán nyert.

Practical VSC – Szombathelyi MÁV Haladás VSE 2-0 (1-0) Gsz.: Bartusz, Kószás

Pető Tamás: Magabiztos győzelem volt, az egész mérkőzést uraltuk, több góllal is nyerhettünk volna. Sok információnk nem volt az ellenfélről, mely kontrákra rendezkedett be, ezt egy kivételtől eltekintve jól megoldottuk.

Practical VSC: Kovács – Zachán, Kószás, Molnár (Krebsz 57.), Major, Tömösvári (Szabó K. 77), Somogyi, Bartusz, Baldauf (Volter 68.), Dömötör (Horváth H. 68.), Schőnig. Vezetőedző: Pető Tamás.

Szombathelyi MÁV Haladás VSE: Horváth B. – Buzás, Varga M. (Szenczi 63.), Szabó (Hende 86.), Varga Cs., Horváth M., Kovács (Tóth 46.), Balogh (Árvay 80.), Németh, Pap, Ferencz. Vezetőedző: Szenczi Imre.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: