Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Nyomtass cipőt!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.07.30.

A nyomtatott marhahús után már nem meglepő, hogy cipőt is lehet ilyen eljárással gyártani. A Moncler csukái egyetlen darabból készülnek, még fűző sem kell hozzájuk.
 

Forradalmi elgondolás: egy darabból álló lábbeli, amibe elég csak belebújni, mindenféle sallang nélkül. Nos, nem, szó sincs a jó öreg Crocs-papucsról, a Moncler lábbelije ha másban nem is, legalább a gyártás technikájában eltér a fröccsöntött tucatárutól.

A 3D-nyomtatás egyre gyorsabb ütemben fejlődik, főként a kütyük és készülékek gyártása terén – de most ugyanez az innovatív technológia egy olyan luxuscipőbe is bekerült, amely teljes egészében egyetlen anyagból készült, varrás és fűző nélkül.

Furcsa próbálkozás a nyomtatott cipő, ez lesz az új divathullám?

A luxus-divatruházatot gyártó Moncler összefogott a cipőket jó ideje nyomtatva készítő Zellerfeld céggel, hogy egy igazán egyedi, ütős műanyag csukával rukkoljanak elő. Ez lett a Trailgrip 3D, amelyet igen magabiztosan a jövő cipőjeként emlegetnek.

Kétségtelenül sikerült ütős formát létrehozniuk, mintha csak egy sci-fi-film kelléke elevenedett volna meg, mondhatni ha az Alien-filmek xenomorfja cipőt hordana, akkor ezt választaná. Tartósnak tűnik, talán a savas köpetet is bírja, az biztos, hogy gépben mosható, mivel nincs rajta sem varrás, sem ragasztás. 

Sőt, a zöld szempontok sem merültek feledésbe a fejlesztés során, a cipő újrahasznosítható műanyagból készült, bár az jó kérdés, ki fogja rongyosra koptatni a Moncler őszi kollekciójába tartozó darabot, amiért 200 ezer forintnak megfelelő összeget kér a gyártó.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: