Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Országos bajnoki cím a Pápai Úszó SE-nél

Haraszti Gábor | 2023.09.06.

100 méteres gyorsúszásban kicsivel több, mint egy perces idővel első helyen végzett Bérczi Bendegúz, a Pápai Úszó SE sportolója a Szegeden rendezett cápa bajnokságon. A pápai versenyző célja, hogy még idén megdöntse a korosztályos csúcsot.

Két országos bajnoksággal zárult a nyári időszak az egyesületnél, Szegeden Bérczi Bendegúznak, Debrecenben Tapsonyi Bálintnak szoríthattunk.

– A cápa bajnokságon a 12 éves korosztály képviseltette magát, elődöntős, döntős lebonyolításban – mesélte Babai Gergő, úszóedző. – Bendegúzt sajnos 50 gyorson egy bemozdulás miatt kizárták, de a továbbiakban jól meneteltünk, négy úszásból négyben döntőbe jutottunk, melynek egy ötödik, két nyolcadik és 100 méteren egy első hely lett a jutalma. Itt még nem állunk meg, a cél az, hogy az év hátralévő versenyein megdöntsük a korosztályos csúcsot.

Debrecenben Tapsonyi Bálint búcsúja az ifjúsági korosztálytól emlékezetesre sikerült, hiszen négy alkalommal is döntőbe úszta magát.

– Bálint az ország legkiválóbb úszói között egy harmadik, egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik hellyel fejezte be az ob-t, ami nagyon jó eredmény. Ezzel egy több mint tíz éves pályafutást zárt le, de nem szakad el a medencétől, hiszen edzői babérokra tör.

Babai Gergő elmondta, az idény egy szlovák felmérő versennyel folytatódik, majd egy osztrák verseny után kupafordulók, régiós-, rövidpályás országos bajnokságok következnek, a legfontosabb nemzetközi openek pedig év végén várnak rájuk, ahol remélhetőleg további pápai sikerek születnek.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: