Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Szeretett edzőjükre emlékeztek az atléták

Haraszti Gábor | 2023.09.24.

A Pápai Atlétikai Club ötödik alkalommal tisztelgett kiváló edzője emléke előtt. A Kis Károly Emlékversenyen kalapácsvető- és futó számokat rendeztek, mellyel párhuzamosan egy nem mindannapi kiállítást is meg lehetett tekinteni.

Kis Károly ötven évig volt meghatározó személyisége a pápai atlétikának. A város sportjáért, az atlétikáért önzetlen elkötelezettséggel sokat tett kiváló sportember középtávfutó évei után 1970-ben kezdte edzői tevékenységét és az eltelt évtizedekben a sportág több szakágában korosztályos magyar bajnokok, válogatottak, későbbi világverseny helyezettek sorát készítette fel. 2017-ben hunyt el, emlékére egyesülete azóta minden évben szervez versenyt. Idén is az U8-as korosztálytól a felnőttekig bezárólag várták a nevezéseket, Györkös Virág szervezőtől megtudtuk, 14 egyesület összesen 110 atlétáját hozta el a megmérettetésre, a pápai egyesület tagjainak körülbelül 90 százaléka indult valamelyik futamban.

Hagyomány, hogy a verseny alkalmával a Kis Károlyról elnevezett futófolyóson koszorút helyeznek el Karcsi bácsi arcképe előtt, idén sem volt ez másképp, pápai, szombathelyi, veszprémi egyesületek képviselői is lerótták tiszteletüket. A sportolókat, edzőket Rádi Róbert, a PAC elnöke köszöntötte, majd dr. Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, bár az atlétika általában a magányos harcosok sportja, mégis a közösségben mutatja meg magát igazán.

– Városunkban évtizedeken keresztül az atlétika Kari bácsit jelentette, az ő áldozatvállalását, hitét a tanítványaiban, akik akár rövidebb, akár hosszabb időt töltöttek el vele, biztos vagyok benne, hogy életüknek fontos, sok esetben meghatározó időszaka volt. Ebben az évben is ugyanolyan alázattal és szeretettel emlékezünk Kis Károlyra, mint ahogy azt tavaly vagy azelőtt tettük. Fontos, hogy emlékezzünk rá, ezáltal szembesülhetünk azzal, hogy sok mindent neki köszönhetünk.

A futófolyosón az elmúlt 55 év atlétikai múltjából is kaphattak a résztvevők egy szeletet, ugyanis múltbéli sporteszközöket, ruházatokat, régi fényképeket és érmeket lehetett megtekinteni, sőt még Kis Károly edzésnaplójába is bele lehetett lapozni. A Pápai Atlétikai Club versenyzői négy első-, három második- és öt harmadik helyezést értek el, valamint öten is egyéni csúcsot javítottak. A Kis Károly Vándorserleget idén Czeller Gábor, a VEDAC sportolója vihette haza.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: