Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Takács Milán nyerte meg a Petőfi ház logópályázatát

Huszár Hajnal | 2023.11.10.

Befejezéséhez közeledik a Petőfi utcai Petőfi ház projektje. A projekttevékenységek között szerepel a ház grafikai arculatának elkészítése is, melynek alapmotívumát, a logót, egy diákok számára kiírt pályázaton kívánta kiválasztani az önkormányzat. 
A logópályázatot a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma grafikus szakon tanuló diákjai számára hirdették meg, hiszen a cél az volt, hogy az elkészült alkotások legjobbika valóban alkalmazható legyen az arculat elkészítésében.


A pályázatra nyáron dolgoztak a diákok, összesen hét refis, illetve volt refis fiatal adta be logóterveit – mindenki több alkotást készített -, melyekből aztán szakértő zsűri választotta ki a díjazott munkákat, köztük a győztes alkotást. Nikolausz Krisztián grafikus, tanár, a zsűri elnökeként így értékelte a beérkezett munkákat:
-Nem volt könnyű ezt a logót megtervezni, hiszen valamennyire modern formavilágú képet kellett létrehozni, ugyanakkor egy régi, karakteres stílusjegyeket viselő épületet kellett megjeleníteni.
A zsűri elnöke szerint a pályamunkák között voltak olyanok, melyeken látszott, hogy a fiatalok még tanulják a grafikus szakmát, de már kész, letisztult valóban használható tervek is készültek.


A hét pályázó munkáit emléklappal köszönte meg az önkormányzat, a díjazottak pedig értékes jutalomban részesültek.
A logópályázat harmadik helyezettje Bíró Panna Boglárka lett a zsűri értékelése alapján.


A második helyezést Lőrincze Viktória logóterve érte el.


A logópályázat győztese Takács Milán lett, aki nagyon sok tervet adott be a versenyre. Az első helyezést kiérdemlő alkotása egy összetett képben jeleníti meg a Petőfi házat. Egy nyitott könyvet és belőle kiemelkedő házat ábrázol, precízen megjelenítve a Petőfi ház épületének jellegzetességeit.

A 18 éves fiatalember grafikusnak tanul a Refiben, több logótervet is készített már, de versenyen először indult.
-A logótervezés a szívügyem, szívesen készítek ilyen munkákat és a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni – mondta, hozzátéve, nagyon örül, hogy az ő munkáját választották nyertesnek.


Fontos, hogy egy-egy létesítménynek egységes arculata legyen, amely minden kiadványon, ajándéktárgyon, elektronikus felületen megjelenhet – ezt már dr. Áldozó Tamás polgármester fogalmazta meg, aki maga is részt vett a zsűri munkájában. Az eredményhirdetésre egy kis irodalmi játékkal is meglepte a jelenlévőket, majd a Petőfi ház felújításának történetét és a látogatóközpont céljait ismertette. A városvezető gratulált minden pályázónak, megköszönte munkájukat és örömét fejezte ki, hogy sok pályamunka érkezett a felhívásra. 
-Úgy hiszem, legalább hét új elkötelezett támogatót találtunk a Petőfi ház ügyének, hiszen akik indultak ezen a logópályázaton, ők sajátjuknak érzik ezt a projektet.


 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: