Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tornaszoba és bölcsőde épül Nyárádon

Huszár Hajnal | 2023.08.25.

406 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Nyárád Község Önkormányzata a Nyárád Székhelyű Közös Fenntartású Óvoda fejlesztése és új bölcsőde építése című pályázatával a TOP PLUSZ program keretében. Az elnyert forrásból egy tornaszobával bővül az intézmény és egy egycsoportos bölcsődét is építenek a felmerült szülői igények kielégítésére. A beruházás az intézmény szomszédságában lévő önkormányzati tulajdonú telken valósul meg – mondta el Pajak Károly, Nyárád polgármestere a mai projektnyitó rendezvényen. A polgármester hangsúlyozta, a beruházás célja kettős: egyrészt, hogy az óvoda a jogszabályi előírásoknak megfelelően tornaszobával bővüljön a község gyermekeinek óvodai nevelése érdekében, másrészt, hogy a jelentkező igények alapján új bölcsőde létesüljön a községben. Ez erősíti a falu megtartó erejét is – emelte ki a településvezető.
A fejlesztés során 12 fő befogadásra alkalmas bölcsőde épül, mely hozzájárul a kisgyermekek korai fejlődéséhez, a családok terheinek csökkentéséhez. A tornaszoba pedig egy hiánypótló beruházás, hiszen a kisgyermekeknek most a csoportszobákban tartják a tornafoglalkozásokat.

A rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő emlékeztetett, 2010-ben 400 településen 32 ezer bölcsődei férőhely volt, ez mostanra megduplázódott és mintegy 1000 településen történt bölcsődeépítés vagy fejlesztés. Az ilyen beruházások lényege a munka és a család egyensúlyának megteremtése, hiszen a kisgyermekes szülők úgy térhetnek vissza a munka világába, hogy gyermeküket biztonságban tudják.

Böröczné Szakáll Beatrix, a Nyárád Székhelyű Közös Fenntartású Óvoda óvodavezetője beszédében arról szólt, nagyon örülnek a nyertes pályázatnak. Óvodájuk az elmúlt években folyamatosan fejlődött, szépült, ez a beruházás pedig egy újabb mérföldkő lesz az intézmény életében.

A projektnyitót az óvoda apróságainak kedves műsora színesítette, majd a  vendégek megtekintették a beruházás helyszínét.

Mint megtudtuk, a projekt megvalósítása megkezdődött, jelenleg a közbeszerzési eljárások zajlanak, év végére elkészülnek az engedélyes és kiviteli tervek, 2024 év elején pedig megkezdődhet az építkezés. A tervek szerint az új épületegyüttest 2025 szeptemberében már birtokba vehetik az apróságok.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: