Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - GAZDASÁG

Túlpapírozták a fiktív fuvarokat

Szél Móni | 2023.10.06.

A NAV kiválasztása ezúttal számlázási láncolatba szerveződött vállalkozásokkal kapcsolatban jelzett. A revizorok a vizsgálat során az egyik „láncszem” Közösségen belüli értékesítésénél az áfa-visszaigénylés hátterében lévő áru útját követték.

Amikor túl sok az adminisztráció

A konkrét ügylet körül gyanúsan és túlzottan sok volt az adminisztráció: az ellenőrök az ügyletet több oldalról alátámasztó bizonylatokat, számlákat, pénztárfőkönyvet, fuvarokmányokat és a szabályozások alapján szükségtelen EKÁER-bejelentéseket vizsgálták. Nemzetközi információcsere útján a NAV-ot a cseh adóhatóság arról tájékoztatta, hogy az ügyletben szereplő ottani partner elérhetetlen, bevallásokat nem nyújt be, tartozásokkal terhelt, és olyan virtuális székhellyel rendelkezik, ahová rajta kívül még több mint ezer gazdálkodó van bejegyezve.

 Több, tízmilliót kell fizetnie

A hazai partnercégeknél végzett ellenőrzések és a fuvarok részleteit potenciálisan rögzítő VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat, illetve egy traffipax-kamera adatai alapján a NAV megállapította, hogy a fuvarleveleken közölt adatok valótlanok, a számlázott gazdasági események nem történtek meg, a vállalkozások színlelt ügyleteket bonyolítottak.

A vizsgálat során személyi összefonódásokra is fény derült.

 Az ellenőrök mintegy 37 millió forint kötelezettséget állapítottak meg. A vállalkozás fellebbezést nyújtott be, de a másodfokú adóhatóság helybenhagyta az elsőfokú döntést.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Jade Thirlwall és álmai angyala

  Két évvel ezelőtt jelentett szünetet a Little Mix. Azt követően az...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: